Gemeente Tilburg

Persbericht
10 december 2009

Gratis met de bus naar griepvaccinatie

Dinsdag 15 december en woensdagochtend 16 december

Op 15 en 16 december vindt in Tilburg de tweede vaccinatieronde voor kinderen t/m 4 jaar en huisgenoten van zuigelingen tot 6 maanden plaats. Iedereen die is opgeroepen voor een vaccinatie in Tilburg kan op dinsdag 15 december en woensdagochtend 16 december gratis gebruik maken van de bus. De gemeente heeft deze regeling met Veolia Transport getroffen om mensen te stimuleren met het openbaar vervoer te komen en de vaccinatie voor iedereen toegankelijk te maken.

Op vertoon van de oproepkaart kunnen ouders en kinderen op de dag van de vaccinatie gratis met de bus naar de vaccinatielocatie in de Stadssporthal aan de Goirleseweg 44 reizen. Dit geldt voor de persoon op de oproepkaart en maximaal 1 begeleider op de dag van de vaccinatie tijdens de volgende tijden:


- dinsdag 15 december van 08.30 uur tot 17.00 uur.
- woensdag 16 december van 08.30 uur tot 13.00 uur.

Vaccinatie gemist: extra aanbod

GGD'en hebben in overleg met het ministerie van Volksgezondheid besloten een extra vaccinatiemoment te organiseren in januari. De doelgroep blijft ongewijzigd. Mensen die een uitnodiging hebben gehad maar in november niet zijn geweest kunnen de eerste vaccinatie halen op 15 of 16 december. Dat is ook de week waarin degenen die de eerste prik al wel hebben gehaald hun tweede vaccinatie kunnen halen. De genodigden hebben hiervoor al een registratiekaart en uitnodiging met plaats en tijd ontvangen. Degenen die de eerste prik pas in december krijgen kunnen de tweede prik in de week van 11 januari krijgen. Bij het halen van de eerste prik op 15 of 16 december wordt informatie vertrekt over de plaats en de datum van de tweede prik in de week van 11 januari 2010. De tweede prik is belangrijk want hiermee worden mensen maximaal beschermd tegen het Mexicaanse griepvirus.
---