Gemeente Almere

Feestelijke jaarlijkse naturalisatieceremonie

15-12-2009 | Start: 15:00 | Eind: 16:25

Nederlander worden is een bijzondere gebeurtenis. Daarom organiseert de gemeente Almere iedere maand een naturalisatieceremonie en ieder jaar een extra feestelijke. Op dinsdag 15 december vindt de jaarlijkse ceremonie plaats. 100 Almeerse volwassenen en 47 kinderen vieren dan hun Nederlandse nationaliteit.

Gemeenten zijn verplicht naturalisatieceremonies te organiseren, in elk geval op de nationale naturalisatiedag op 15 december. In Almere krijgen jaarlijks ongeveer 350 inwoners de Nederlandse nationaliteit. Daarom organiseren we in Almere ook maandelijks een ceremonie.

Programma
De jaarlijkse ceremonie is een extra feestelijke. Alle naturalisandi van 2009 zijn uitgenodigd. Dit jaar vieren 100 volwassenen en 47 kinderen dat zij het afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen. Burgemeester Annemarie Jorritsma spreekt de genodigden toe, en er wordt een groepsfoto gemaakt. De genodigden ontvangen als geschenk een Nederlandse vlag en een tegoedbon voor de bibliotheek Almere. De ceremonie wordt afgesloten met een optreden van cabaretier Jörgen Raymann.

Eed of belofte
In het programma is ook de maandelijkse ceremonie opgenomen. 16 volwassenen en 7 kinderen leggen de eed of belofte af en krijgen het besluit over hun Nederlanderschap persoonlijk
Banner Bladerbundel Politieke Markt