Ingezonden persbericht


OBA Live is een dagelijkse talkshow over samenleving, religie, cultuur en politiek. Ook wordt er elke dag live-muziek ten gehore gebracht rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek).

Dinsdag 15 december 19.00-21.00 uur radio 5
Presentatie: Abdellah Dami

Het boek Verbinden of Polariseren? van Susan Bink en Carmelita Serkei richt zich specifiek op de relatie tussen de media en de multiculturele samenleving. Een poging om meer diversiteit in het Nederlandse medialandschap aan te brengen. OBA Live verkeert in de luxe positie om beide auteurs als hoofdgast te mogen ontvangen. Ze houden een pleidooi voor het nieuwe 'wij' door op zoek te gaan naar datgene wat ons bindt in plaats van ons scheidt.

De multi-getalenteerde zangeres Rajae El Mouhandiz heeft net haar nieuwste cd uitgebracht The Hand of Fatima en stond op 12 december in het voorprogramma van Khaled. In de Islamitische Canon vertelt ze over de inspiratie die ze haalt uit het werk van soefi-heilige en dichteres Rabi'a Al Adawiyya.

In zijn brutale rubriek Tour de Benzakour zal luis in de pels Mohammed Benzakour op eigenzinnige wijze een aantal issues, die in de wereld spelen, onder de loep nemen.

In Oba Live worden ook maar liefst twee fotoboeken besproken: Een Abrikoos in de achtertuin van Bernice Siewe en Welkom in Darfur, dit is ons leven van de meermaals bekroonde fotograaf Jan-Joseph Stok en journalist Elwin Verheggen. Het eerste gaat om een serie portretten van de eerste Marokkaanse migranten in Zeist. Het tweede is om de slachtoffers van het nog steeds slepende conflict in Soedan in beeld te brengen.

Een journalistenpanel blikt terug op 2009. Hoe was de berichtgeving over moslims en islam in het afgelopen jaar? De focus ligt hierbij op enkele thema's: het beleid van besturen van islamitische organisaties en moslims in de politiek.

Live Muziek is er van de Nederlandse zangeres met de engelenstem Selma Peelen. Zij speelt haar eigen nummers, afgewisseld op gitaar en baglama (Turkse luit). Op het podium wordt Selma vergezeld door Babak Amiri op percussie en Ela Yatmaz op contrabas. OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud op de website van obalive.

OBA Live is ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.