Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
11-12-2009

Nieuwe inzichten in ondernemerschap en Small Business Development in Tanzania

Op 15 december organiseert de Vrije Universiteit het onderzoeksseminar 'Entrepreneurship & Small Business Development in Tanzania, insights from new research'. De ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap en small business development in Tanzania komen hierbij uitgebreid aan bod. Het blijkt dat deze ontwikkelingen zeer effectief zijn om de economie in Tanzania te stimuleren.

Vijf promovendi en twee masterstudenten deden onderzoek en veldwerk in Tanzania en presenteren hun nieuwe inzichten op ondernemerschap en small business development. Wim Naudé leidt vervolgens de discussie naar aanleiding van de presentaties. Naudé is senior onderzoeker van het United Nations University's World Institute for Development Economics Research (UNU-WIDER).

De vijf promovendi zijn onderdeel van het onderzoeksprogramma 'Entrepreneurship & SME Development' van het MUMBA-project. Sinds 2005 werken de Mzumbe Universiteit (Morogoro, Tanzania), Vrije Universiteit, Universiteit Groningen en de Maastricht School of Management samen in het MUMBA-project dat door de NUFFIC wordt gesubsidieerd. De samenwerking is erop gericht de Mzumbe Universiteit te ondersteunen zodat de universiteit kwalitatief goed onderwijs en onderzoek kan uitvoeren op het gebied van 'business education'.

Het seminar wordt georganiseerd door het VU Center for Entrepreneurship en CIS (Centre for International Cooperation). Het vindt dinsdag 15 december plaats van 13.00 - 17.00 in 'Cultuurcentrum De Griffioen' Uilenstede 106, 1183 AM Amstelveen.



Vrije Universiteit Amsterdam