Gemeente Etten-Leur

Ook de tweede vaccinatiedag is goed verlopen

Ook de tweede vaccinatiedag is goed verlopen. Er zijn in cultureel centrum De Nobelaer 3432 mensen ingeënt, wat neerkomt op 67,6% van de opgeroepen inwoners van de drie gemeenten. Kleine kinderen kregen na hun prik een mandarijn van drie aanwezige clowns. Op de eerste vaccinatiedag (23-11-2009) zijn 4164 mensen in De Nobelaer gevaccineerd (82%).

Ondanks de lagere opkomst nu - waarvan de reden vooralsnog niet bekend is - is de organisatie tevreden over het verloop van de dag en over het bereikte resultaat.

Een uitsplitsing van het aantal gevaccineerden naar herkomst-gemeente wordt in een later stadium gemaakt. De doorstroming van mensen in De Nobelaer verliep ook dit keer uiterst vlot. Gemiddeld lagen er 8 tot 9 minuten tussen het moment van binnenkomen van het gebouw en het weer verlaten ervan. De GGD West-Brabant had 16 priklijnen in werking en zo'n 70 medewerkers voor de vaccinaties ingezet. De drie gemeenten tezamen hadden eveneens 70 medewerkers ingezet om de verwijzing, opvang en begeleiding van mensen te stroomlijnen.

Op de toevoerwegen naar de gratis toegankelijke Parkeergarage Centrum en met name op de Parklaan in Etten-Leur deden zich geen noemenswaardige verkeersopstoppingen voor. De weersomstandigheden waren dan ook beduidend beter dan op de eerste vaccinatiedag, toen het hevig regende.

Alfahulp per 1-1-2010
Panden en percelen

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl