Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 14 december 2009.


1. De raad heeft ingestemd met audioverslaglegging. Vanaf 11 maart 2010 zullen de raadsverga- deringen daardoor na afloop van de vergadering via de gemeentelijke website zijn te beluiste- ren.

2. De raad heeft ingestemd met het programma van eisen voor de accountantscontrole.
3. De raad heeft ingestemd met de Verordening onderscheidingen gemeente Elburg.
4. De raad heeft ingestemd met de uitbreiding van de gereformeerde basisschool De Wegwijzer 't Harde in een deel van het naastgelegen park. De raad is ook akkoord met de aanleg van vijf parkeerplaatsen. De fractie van de PvdA heeft tegen gestemd. Het voorstel van het CDA om te besluiten tot geen verdere uitbreiding van de school op de huidige locatie had 8 stemmen voor en 8 stemmen tegen en zal daarom de volgende vergadering opnieuw in stemming worden ge- bracht.

5. De raad heeft ingestemd met de geurverordening.
6. De raad heeft ingestemd met de exploitatie van Vossenakker Zuid onder de voorwaarde dat er een extern onderzoek komt naar de verrichtingen en ramingen en een rapportage over de actu- ele ramingen van de risico's en de eventuele alternatieven met hun financiële consequenties. Elburg Beleid heeft tegen de exploitatie gestemd maar voor het onderzoek.
7. De raad heeft ingestemd met de Bomenverordening. De verordening betekent een versoepeling ten opzichte van de huidige kapontheffing.
8. De nota jeugdbeleid is omwille van de tijd doorgeschoven naar de volgende vergadering.
9. De raad is akkoord met de regionalisering van de brandweer.
10. De raad heeft een motie van het CDA aangenomen over de inzet van extra handhavingcapaci- teit voor kleine overtredingen door gebruik te maken van de ministeriele vergoedingsregeling.