Gemeente Voorschoten

subsidie

Voorsche Park bouwt met subsidie

20091208voorschepark1 Ook het Voorsche Park ontkomt niet aan de gevolgen van de kredietcrisis. Het ministerie van VROM heeft een stimuleringssubsidie toegekend van EUR 500.000,- voor de 54 nog te realiseren koopwoningen in de nieuwbouwwijk in het voormalige Van der Hoevenpark. Met de subsidie wil het rijk de teruggang in de bouwproductie beperken en terugval van werkgelegenheid tegengaan. Deze subsidie is speciaal bedoeld voor de koop- en duurdere huurwoningen. Half december wordt gestart met het heien voor onder meer deze woningen.

Een jaar geleden (december 2008) is de bouw gestart. Inmiddels is de bouw in het voormalige Van der Hoevenpark flink gevorderd. In totaal komen er ruim tweehonderd woningen: sociale huur en koop. In het voorjaar van 2010 kunnen de eerste kopers hun nieuwbouwwoning betrekken.

De omgeving en bouwstijl van het Voorsche Park sluiten aan bij het karakter van Voorschoten, groen, waterrijk en landelijk. Als de wijk klaar is staan er vrijstaande woningen twee- en driekappers, rijtjeswoningen en drie appartementengebouwen.

Bestrating
Vóór de oplevering van de woningen wordt de definitieve bestrating aangelegd. Achtereenvolgens gebeurt dit in de Burgemeester Cannegieterlaan, Burgemeester Ververlaan en de Burgemeester Van der Hoevenlaan.

Rijkssubsidie
Inmiddels zijn twee 'subsidiewoningen' verkocht, die tot een rij van vijf horen.

* 15 december 2009