Gemeente Overbetuwe


Ondertekening intentieverklaring brede school Valburg
---

In Valburg is op woensdag 9 december de intentieverklaring voor de brede school ondertekend. Vier instanties hebben hierin afspraken vastgelegd over de groei, ontwikkeling en leergang van kinderen. De deelnemende partijen zijn basisschool St. Jacobus, peuterspeelzaal Hummeloord, kinderopvang Kasteel Kiekeboe en kinderdagverblijf Klavertje Vier.
Vanaf augustus 2010 gaat het brede school-programma echt van start. De deelnemende partijen zijn al hard aan het werk. Allen ervaren de samenwerking als zeer constructief en positief.

Ondertekening

In het Wapen van Valburg werd op woensdag 9 december de intentieverklaring ondertekend. Wethouder Frank van Rooijen hield een toespraak. Ook basisschooldirecteur Bas Peters nam het woord, hij vertelde over hoe het proces tot nu toe is verlopen. Daarna was het de beurt aan degenen waar het nu eigenlijk allemaal op draait: de kinderen. Van iedere instantie was één kind aanwezig. Zij stapelden samen mooiversierde kratten op elkaar. Dit als symbool voor het samen bouwen. Daarna ondertekenden de vier instanties de intentieverklaring.

DOP Valburg

De ondertekening van de intentieverklaring is de eerste concrete uitvoering van het Dorpsontwikkelingsplan Valburg. Het DOP Valburg bestaat uit drie pijlers:

- Ontwikkeling van een multifunctioneel centrum
- Gebiedsaanpassing rond hervormde kerk

- Bredeschoolontwikkeling

Ondertekening intentieverklaring
Kinderen stapelen samen versierde kratten op elkaar