Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


Meetingplanners bezoeken Nederlandse steden

11 dec - Op 4 en 5 december jl. organiseerde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de tweede Holland Showcase van dit jaar. Zo'n 45 meetingplanners uit zeven landen bezochten hosting steden Den Haag, Amsterdam of Utrecht.

Gevarieerd programma

Tijdens de Showcase werd in Den Haag onder andere het Gemeentemuseum, het Steigenberger Kurhaus Hotel en Madurodam bezocht. In Madurodam konden de meetingplanners kennismaken met de Nederlandse vergader-industrie door middel van een workshop. In Utrecht kregen de planners een rondleiding door de Jaarbeurs en Media Plaza, de Domkerk en -toren en het Spoorwegmuseum. Amsterdam bood twee programma's die beiden een gevarieerd beeld gaven van de stad. Zo werd onder andere de Hermitage Amsterdam, het Apollo Hotel en het Park Hotel bezocht.

Green meetings

In het kader van green meetings is de CO2 uitstoot van de Showcase zoveel mogelijk gereduceerd en overige uitstoot, zoals vliegreizen, geneutraliseerd via duurzame energie- en bosprojecten van de Climate Neutral Group.

Bijdrage Nederlandse economie

Voor het zesde jaar achtereenvolgende jaar organiseert het NBTC de Holland Showcase. Uit onderzoek blijkt dat deze vorm van fam trips haar vruchten heeft afgeworpen. Van de meetingplanners die de afgelopen jaren hebben deelgenomen, heeft 45% van de planners na de Showcase één of meerdere zakelijke bijeenkomsten in Nederland georganiseerd. Van deze groep geeft 17% aan dat deze zakelijke bijeenkomsten niet in Nederland hadden plaatsgevonden als zij niet hadden deelgenomen aan de Showcase. Omgerekend heeft de organisatie van Showcase in vijf jaar tijd 6,2 miljoen euro opgeleverd aan de Nederlandse economie.

Vervolg in 2010

In 2010 organiseert het NBTC Showcases op 28 en 29 mei en op 3 en 4 december. Om naast Europese ook Noord-Amerikaanse meetingplanners te kunnen laten deelnemen worden de Showcases in 2010 aansluitend aan zowel IMEX als EIBTM georganiseerd.