Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


Lekkerweg.nl heeft nieuwe look & feel

Beleef Holland op vernieuwde Holland.com website

11 dec - Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft haar officiële websites holland.com en lekkerweg.nl vernieuwd. In de belangrijkste herkomstlanden (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden) kan de toeristische en zakelijke bezoeker vanaf nu het gevarieerde aanbod van Nederland op een aantrekkelijke en persoonlijke manier `beleven'.

Website gereed vooor de toekomst

De informatie over Holland kan op diverse manieren gevonden worden: op basis van beelden, plaats, thema of activiteit maar ook al naar gelang de stemming waarin de bezoeker zich bevindt. Daarnaast is de nieuwe website klaar om ook de technische ontwikkelingen in de toekomst, zoals social media, te ondersteunen.

Veelzijdig Nederland

"De centrale gedachte achter onze Holland-branding en de vernieuwde website is dat Nederland uniek is vanwege haar verscheidenheid en diversiteit", aldus Charel van Dam manager Online marketing NBTC. De site speelt in op deze veelzijdigheid door de bezoeker in staat te stellen op verschillende manieren informatie over Holland te vinden. Niet alleen rechtstreeks op basis van plaats, thema of activiteit, maar ook via beelden, kaarten en video. Daarnaast kan de bezoeker op basis van zijn of haar stemming specifiek informatie zoeken die daarbij past. Er zijn verschillende stemmingen of moods zoals actief, vrolijk of creatief. "Met de vernieuwde website willen wij inspireren, informeren en de bezoeker stimuleren tot het (her)ontdekken van Nederland. www.holland.com kent de feiten, biedt inspiratie op maat en gaat uit van de vraag en veelzijdigheid van de bezoeker", aldus Van Dam.

Platform/Techniek

Het nieuwe platform biedt informatie voor zowel de toeristische als de zakelijke bezoekers. De website, gebouwd door internetbureau Mirabeau, biedt diverse mogelijkheden om content toe te spitsen op de wensen van de gebruiker. "Het is een platform waar we op voort kunnen bouwen en dat mee kan groeien met de technische ontwikkelingen, zoals het verder benutten en uitbreiden van social media", aldus Van Dam.