Senternovem

14-12-2009 | Bob zoekt Bouwer in Zwolle

Met maar liefst tien matchmakingmomenten was de bijeenkomst "Klimaatneutraal renoveren? Gewoon doen!" op 7 december jl. een groot succes. Ambitieuze bouwpartijen waren uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen over reeds uitgevoerde of geplande renovatieprojecten waarmee 50-100% energie kan worden bespaard.

klimaat neutraal renoveren

Bijna honderd gedreven personen waren aanwezig in het Odeontheater te Zwolle. Precies de goede groepsgrootte om via de snel wisselende programmaonderdelen informatie uit te wisselen en contacten te leggen. De vijftig gratis visitekaartjes voor alle deelnemers stonden centraal op deze dag. Er werd zelfs een wedstrijdje van gemaakt om zoveel mogelijk kaartjes te wisselen: drie prijswinnaars gingen naar huis met het boek over "De Creatiespiraal".

Marinus Knoope, de schrijver van "De Creatiespiraal" hield na de netwerkbreak een wervelend en zeer motiverend verhaal, over hoe je je wensen voor bijvoorbeeld klimaatneutraal renoveren kunt realiseren. Speerpunt van het verhaal: laat je niet leiden door de ónmogelijkheden, maar juist door de mogelijkheden die er zijn om je doelen te bereiken.

De deelnemers konden vooraf intekenen op een lunch-for-2 om in een rustige setting juist met díe speciale deelnemer naar keuze een uurtje te kunnen spreken. Ruim een kwart van de deelnemers maakte hiervan gebruik.

Onder leiding van Brigitta Langen als dagvoorzitter begon de bijeenkomst met 1 minuut "speed-daten", en de deelnemers waren haast niet meer te stoppen. Twee chat-sessies volgden, waarbij de deelnemers elkaar in wisselende samenstellingen ontmoetten.

Vervolgens werd het succes van "Boer zoekt vrouw" geïmiteerd door de variant "Bob zoekt Bouwer". Met een live-camera werden korte interviews gehouden om vragers en aanbieders in beeld te brengen. Een foto met naam verscheen meteen op het grote scherm en er werd gezocht naar een partij die hier op wilde ingaan. Vele matches zijn gepresenteerd in twee interessante gespreksrondes.

klimaat neutraal renoveren 2

Het netwerken ging tijdens de borrel gewoon door. Achteraf kregen de deelnemers - samen met enkele evaluatievragen - de namen en profielen van de deelnemers toegezonden met wie ze in de chatsessies hebben gesproken. Ook werd het recente SenterNovem rapport "Stevige ambities, klare taal!" onder de aandacht gebracht, waarin de definities over "klimaatneutraal" en "CO2-neutraal" in de gebouwde omgeving worden toegelicht. Kortom: het was een succesvolle dag met zéér enthousiaste deelnemers en er werden veel contacten gelegd voor een klimaatneutrale toekomst.