Senternovem

10-12-2009 | "De COP is eraf!" SN'er Nicole Wegman doet verslag vanuit de klimaattop

Nicole Wegman is SN'er en tijdelijk in dienst bij VROM. De komende dagen maakt zij als communicatieadviseur voor het Ministerie van VROM deel uit van het Nederlandse delegatieteam. Ze doet regelmatig verslag van haar ervaringen op SNIP. De eerste aflevering:

"Na een voorspoedige reis ben ik aangekomen in Kopenhagen, alles staat in het teken van de klimaattop! De COP deelnemers worden goed ontvangen, op de stations en vliegveld staan COP medewerkers met praktische en logistieke informatie. De gebruikelijke reclame over kleding merken, huishoudelijke artikelen, tijdschriften en concerten zijn vervangen door klimaatreclame!

Na het inchecken in het hotel direct met de metro naar het Bella Center waar het de komende tien dagen gaat gebeuren. Bij het uitstappen zie ik een groep mensen in de koude wind en regen demonstreren. De veiligheid is enorm, 32 scanstraten en zonder batch kom je het terrein niet op.

De eerste indruk is massaal en overvol en dan te bedenken dat volgende week nog meer mensen arriveren. Ondanks de drukte in het Bella Center komt de Nederlandse delegatie ontspannen over. Het is een ervaren team die de afgelopen twee jaar hard heeft gewerkt om tot een klimaatakkoord te komen. Ik ben niet de enige SenterNovemmer, Harry Vreuls is vanuit zijn expertise ook inhoudelijk betrokken.

Ik kan direct aan het werk met het aankleden van de Nederlandse stand en de delegatie kamer. Daarnaast ook veel vragen van de Nederlandse pers, hou het nieuws in de gaten!

Naast de Nederlandse delegatie wordt Nederland ook op de kaart gezet door het Holland Climate House, deze knipoog naar het Holland Heineken House van de Olympische Spelen is vooral een ontmoetingsplek, waar Nederland laat zien wat ze doet op het gebied van klimaat, zowel wetenschap, (lokaal) beleid en praktijk).

Rond 21:00 uur komen we aan het avondeten toe, we sluiten af met een drankje en de wekker gaat morgenvroeg om 6 uur om op tijd aanwezig te zijn bij het delegatieoverleg.

med venlig hilsen,

Nicole Wegman