Artsen zonder Grenzen start grenzeloze kerstpakkettenactie

15/12/2009 10:28

Artsen Zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen start grenzeloze kerstpakkettenactie

Geef noodhulp cadeau

Amsterdam,15 december 2009 - Onder het motto 'Geef een grenzeloos kerstpakket' start Artsen zonder Grenzen een online kerstpakkettenactie. De medische noodhulporganisatie vraagt mensen om met hun goedgeefsheid rondom kerst ook aan die mensen te denken die in conflictgebieden wereldwijd in nood verkeren. Het grote verschil met een doorsnee kerstpakket is dat het kerstpakket voor Artsen zonder Grenzen gevuld wordt met eerste levensbehoeften in plaats van luxeartikelen. Een grenzeloos kerstpakket vullen kan via: www.artsenzondergrenzen.nl/kerstpakket.

Met het grenzeloze kerstpakket van Artsen zonder Grenzen kunnen mensen een kerstpakket geven waar écht iets mee gedaan wordt. Via www.artsenzondergrenzen.nl/kerstpakket kunnen mensen zelf hun eigen kerstpakket vullen met noodhulpgoederen als schoon water, malariakuren, aids- en tbc-medicijnen, mazelenvaccins of met voorraden die nodig zijn om met een mobiele hulppost medische zorg te geven aan mensen in afgelegen gebieden. Voor 5 euro bijvoorbeeld, kan voor 50.000 liter schoon water worden gezorgd, goed voor 5.000 mensen per dag.

Over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd slachtoffers van rampen en oorlogen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. www.artsenzondergrenzen.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.artsenzondergrenzen.nl/kerstpakket