Gemeente Maassluis

Feestelijke opening Centrum voor Jeugd en Gezin Maassluis


Vrijdag 11 december werd het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Maassluis feestelijk geopend. Het CJG is de plek voor alle vragen over opgroeien en opvoeden voor ouders, opvoeders en kinderen en jongeren tot 23 jaar. Wethouder Joop Luijendijk benadrukte bij de opening: "Het CJG is laagdrempelig, preventiegericht en heeft een belangrijke signaalfunctie. Dit CJG is er voor álle ouders en kinderen. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan zo bij het CJG naar binnen lopen."

Binnen het CJG Maassluis werken medewerkers vanuit het consultatiebureau en de jeugdgezondheidszorg samen. Met elkaar vormen zij het team CJG. Angelien Albers, sinds 1 oktober de coördinator van het CJG Maassluis, verwacht veel van de nieuwe samenwerking. "Doordat we nu in één gebouw zitten, vinden we elkaar sneller en kunnen we beter afstemmen. De doelstelling is dat er geen kinderen of gezinnen meer tussen wal en schip vallen en dat er geen wachtlijsten meer zijn. Een van mijn belangrijkste taken is nu om er voor te zorgen dat ouders, kinderen en jongeren en professionals het CJG ook weten te vinden."

Het CJG Maassluis is gevestigd in de multifunctionele accommodatie `Het Startpunt' op de eerste verdieping aan de Vincent van Goghlaan 6 in Maassluis. Vanaf heden kan iedereen hier gewoon binnenlopen. De openingstijden zijn te vinden op de website: www.cjgmaassluis.nl. Er is ook een locatie aan de Jan Schoutenlaan in Maassluis, waar iedereen op afspraak welkom is. Contact opnemen met het CJG kan via het telefoonnummer 010 - 593 11 11.