Vilans


Vilans en Het Goede Gesprek start met coachingstraject Begeleide Intervisie in de ouderenzorg

Utrecht, 29 november - Hoe kunt u als leidinggevende in de intramurale ouderenzorg, in een organisatie die sterk in ontwikkeling is en waar de werkdruk vaak hoog is, uw teamleden coachen en begeleiden? Doe mee aan het coachingstraject begeleide intervisie en leer hoe u uw teamleden coacht en aanstuurt in het hebben van goed contact met bewoners, familieleden en met elkaar. Tijdens dit traject leert u van elkaars ervaringen en adviseert u elkaar om teamleden te coachen in 'Het Goede Gesprek'. De groepen starten in februari 2010 in Zwolle, Weert of Eindhoven, Dordrecht en Amsterdam en komen zes keer per jaar bij elkaar. Totale kosten voor deelname: 100,- per persoon. Schrijf u nu in!

Het programma
Bij elke intervisiebijeenkomst komen verschillende onderwerpen naar voren en leert u over vragen als: Hoe luister ik goed naar cliënten, familie en collegas? En hoe ga ik in gesprek met cliënten over het zorgleefplan? De keuze van de onderwerpen gaat in overleg met de groep. Indien gewenst, schakelen we experts in met specifieke deskundigheid in het thema. Vertrouwelijkheid en respect voor privacy zijn uiteraard voorwaarden hierbij en zijn ingebouwd in de intervisiemethode. Het programma biedt veel praktische kennis waar u direct mee aan de slag kunt!

Wie, wat, waar

* Een intervisiegroep komt zes keer bij elkaar in een frequentie van eens per maand. Data gaat in overleg met de deelnemers.
* De groepen starten in februari 2010 in Zwolle, Weert of Eindhoven, Dordrecht en Amsterdam.

* De bijeenkomsten duren twee en een half uur.
* Totale kosten voor deelname: 100,- per persoon voor zes bijeenkomsten.

Wat is het project Het Goede Gesprek?
Het Goede Gesprek is een programma dat de dialoog binnen de zorg meer op gang brengt, stimuleert en behoudt. Een goed gesprek en respectvolle aandacht voor elkaar kunnen enorm bijdragen aan de kwaliteit van de zorgverlening en bedrijfsvoering. Dit project richt zich op zorgprofessionals, bestuurders én onderwijsinstellingen en zorgt onder andere voor een betere organisatie, meer werkplezier, goede zorg en betere toekomstige professionals. Het project biedt praktische ondersteuning in de vorm van op-maat-trajecten, workshops en bijeenkomsten en leert vaardigheden die helpen de dialoog in het werk te versterken.