Maastricht University

Startschot UM Campus Brussel op 11 december

10 december 2009

Met de ondertekening van het huurcontract van een pand in Brussel op vrijdag 11 december is de start van UM Campus Brussel een feit. In het politieke hart van Europa gaat de Universiteit Maastricht postacademisch onderwijs aanbieden over uiteenlopende Europese onderwerpen, zoals Europese besluitvorming en beleidsanalyse, integriteit en ethiek in het openbaar bestuur, beleid tegen witwaspraktijken, Europese gezondheidszorg en mededingingsrecht. Het statige pand aan de Legerlaan, op tien minuten lopen van de Europese Commissie, dient tevens als werk- en ontmoetingsplek voor alumni en staf van de UM. Begin 2010 gaan de eerste activiteiten van start.

De Universiteit Maastricht staat bekend als een internationale universiteit met een duidelijke Europese focus in het onderwijsaanbod. Met opleidingen zoals European Studies, European Law School, European Public Health en European Public Affairs heeft de UM veel kennis in huis over de thema's waarmee duizenden mensen zich in Brussel dagelijks bezighouden. Speciaal voor deze professionals, die o.a. werkzaam zijn in de Europese instellingen en behoefte hebben aan aanvullende scholing, gaat de UM postacademische cursussen en opleidingen ontwikkelen. Het cursusaanbod wordt ontwikkeld door een curriculumgroep, bestaande uit ervaren docenten van de verschillende faculteiten.

Mede door dit grote Europese opleidingsaanbod komt een steeds groter aantal UM-alumni in Brussel terecht. Met de UM Campus Brussel krijgen zij nu een ontmoetingsplek voor hun bijeenkomsten. Ook de individuele alumnus die niet in Brussel woont, kan hier terecht in de alumni room, waar alle voorzieningen aanwezig zijn voor een kort verblijf.

Op vrijdag 11 december wordt in de bestuurskamer van de Maastrichtse rechtenfaculteit het huurcontract getekend, in aanwezigheid van o.a. Jo Ritzen (voorzitter College van Bestuur UM), Fernand Jadoul en UM-alumnus Tjeerd Wichers, beiden lid van de Raad van Advies UM Campus Brussel en de (particuliere) verhuurder. Direct daarna kan gestart worden met de inrichting van het pand, waarna in januari 2010 de eerste activiteiten kunnen plaatsvinden, te beginnen met de officiële feestelijke opening van de UM Campus Brussel.

Na de start dit jaar van de Maastricht University Campus Venlo in het gebouw van de Hogeschool Fontys en het Maastricht Education and Research centre in Bangalore (India) is de Campus Brussel de derde locatie van de Universiteit buiten Maastricht.

Meer informatie over UM Campus Brussel: www.maastrichtuniversity.nl/campusbrussels.