ROC Friese Poort Kerstdiner voor vrijwilligers voedselbank
Ook dit jaar werden de tweedejaars leerlingen van de horecaopleiding uitgedaagd om vanuit de kerstgedachte een diner te organiseren. Waar deze leerlingen vorig jaar vanuit dezelfde gedachte nog een kerstlunch organiseerden voor de mensen van de voedselbank, was het dit keer de beurt aan de vrijwilligers. Maar liefst 43 gasten konden genieten van een heerlijk vijfgangen diner, onder begeleiding van livemuziek verzorgd door twee leerlingen van de opleiding Onderwijsassistent Muziek.

Op het menu stond vooraf een salade van parmaham en mozzarella, het tussengerecht bestond uit een taartje van bladerdeeg met cantharellen, vervolgens werd als hoofdgerecht geserveerd eendenborst met een portjus en appelcompote, hierna een kleine verfrissing van cranberrysorbetijs en als laatste een bavarois van lychee.

De gehele organisatie van dit project lag in handen van de leerlingen, waarbij er dit jaar meer verwacht werd op het gebied van creativiteit, entertainment, promotie en sponsoring dan vorig jaar. Zo wisten de leerlingen ook popkoor `On Cue' te regelen, dat geheel vrijwillig met 29 personen was vertegenwoordigd, die deze avond meerdere liederen ten gehore bracht. Tevens is het de leerlingen gelukt een groot deel van het eten, drinken en decoratie te laten sponsoren door diverse bedrijven in de omgeving van Drachten, waaronder Bosma Groente&Fruit, Appie de Jong Brood&banket, Wijnhandel Icarius en Tuincentra Intratuin. Daarnaast verschenen die avond ook nog eens twee fotografen van de plaatselijke kranten. Al met al kunnen de leerlingen weer terugkijken op een zeer succesvol maatschappelijk betrokken project.