ROC Friese Poort
Kerstdiner voor vrijwilligers voedselbank
Ook dit jaar werden de tweedejaars leerlingen van de horecaopleiding
uitgedaagd om vanuit de kerstgedachte een diner te organiseren. Waar
deze leerlingen vorig jaar vanuit dezelfde gedachte nog een kerstlunch
organiseerden voor de mensen van de voedselbank, was het dit keer de
beurt aan de vrijwilligers. Maar liefst 43 gasten konden genieten van
een heerlijk vijfgangen diner, onder begeleiding van livemuziek
verzorgd door twee leerlingen van de opleiding Onderwijsassistent
Muziek.
Op het menu stond vooraf een salade van parmaham en mozzarella, het
tussengerecht bestond uit een taartje van bladerdeeg met cantharellen,
vervolgens werd als hoofdgerecht geserveerd eendenborst met een
portjus en appelcompote, hierna een kleine verfrissing van
cranberrysorbetijs en als laatste een bavarois van lychee.
De gehele organisatie van dit project lag in handen van de leerlingen,
waarbij er dit jaar meer verwacht werd op het gebied van creativiteit,
entertainment, promotie en sponsoring dan vorig jaar.
Zo wisten de leerlingen ook popkoor `On Cue' te regelen, dat geheel
vrijwillig met 29 personen was vertegenwoordigd, die deze avond
meerdere liederen ten gehore bracht. Tevens is het de leerlingen
gelukt een groot deel van het eten, drinken en decoratie te laten
sponsoren door diverse bedrijven in de omgeving van Drachten,
waaronder Bosma Groente&Fruit, Appie de Jong Brood&banket, Wijnhandel
Icarius en Tuincentra Intratuin. Daarnaast verschenen die avond ook
nog eens twee fotografen van de plaatselijke kranten. Al met al kunnen
de leerlingen weer terugkijken op een zeer succesvol maatschappelijk
betrokken project.