ABVAKABO FNV

FNV blikt terug op succesvol Beat The Heat Now

`De wereld heeft nú een stevig klimaatakkoord nodig.' Dat was de centrale boodschap op Beat The Heat Now in de Jaarbeurs in Utrecht op 12 december jl. Ongeveer 10.000 mensen bezochten het klimaatevenement, dat onderdeel was van een mondiale actiedag.

Muzikanten, wetenschappers, gasten uit ontwikkelingslanden en vele anderen moedigden elk op eigen wijze de regeringsleiders aan om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen.

Rol FNV
De FNV was een van de initiatiefnemers van het evenement en maakt tevens deel uit van de Nederlandse delegatie die op 12 december met de speciale Kopenhagen Express is vertrokken naar de klimaattop. De trein komt op 20 december weer terug in Utrecht. Lees de weblog van FNV'ers Els Bos en Jerry van den Berge in Kopenhagen.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius over de klimaattop: "Onze invloed op zo'n wereldwijde klimaatconferentie is natuurlijk niet zo groot. Maar toch heb ik een vurige wens: Laat Kopenhagen met oplossingen komen die mogelijk maken dat werknemers op een schone werkplek hun brood kunnen verdienen. Als dat een van de uitkomsten zou kunnen zijn, dan sla je twee vliegen in klap."

Win een werkfiets

Menig bezoeker van Beat The Heat Now heeft op de fiets gezeten in de FNV-stand. Door mee te doen met de fietswedstrijd, maakte je kans op je eigen werkfiets van Profile, een dynamo-aangedreven telefoonoplader of een waardebon van Profile. De prijswinnaars worden op 15 december a.s. bekendgemaakt via www.duurzaamaanhetwerk.nl.