Politie Groningen

Dinsdag 15 december 2009

Provincie Groningen, 15-12-2009

Haren: aanrijdingen leiden tot file op snelweg

Twee verkeersongevallen op de autosnelweg A28 bij Haren hebben maandagochtend geleid tot een grote file. Rond 7.35 uur raakten vijf autos op het viaduct boven de Emmalaan betrokken bij
kop-staartbotsingen. Hierbij raakte niemand gewond. Alle voertuigen werden afgesleept. Tijdens het opnemen van deze aanrijding botsten wederom drie autos met elkaar. Niemand raakte hierbij gewond. De drie beschadigde autos werden afgesleept. Door beide ongevallen ontstond op de snelweg een lange file van Glimmen tot Groningen.

Sellingen: moeder en dochter gewond bij eenzijdig ongeval

Bij een verkeersongeval op de Jipsingboertangerweg zijn maandagmiddag twee vrouwen gewond geraakt. Een 25-jarige vrouw uit Sellingen verloor door onbekende reden de macht over het stuur. Zij botste vervolgens tegen een boom in de rechterberm. De auto draaide om de as en knalde tegen een tweede boom. Zowel de bestuurster als de naast haar gezeten 60-jarige moeder raakte gewond. Zij werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: joint rokende leerlingen op de bon

Twee meisjes van 13 en 14 jaar, leerlingen van een school in de Nieuwe Sint Jansstraat, zijn maandagmiddag bekeurd. Een politieagent zag de meiden in een steegje staan, terwijl ze een joint rookten. De slechte invulling van hun pauze resulteerde in een bekeuring. De minderjarigen moesten na schooltijd op het politiebureau komen voor het afleggen van een verklaring.

Groningen: vechtersbazen aangehouden

De politie heeft maandagnacht op de Grote Markt in Groningen een 21-jarige man uit Delfzijl en een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor vechten op straat. Het duo was betrokken bij een vechtpartij met meerdere personen. Beide mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk kreeg het duo een bekeuring. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft maandagnacht in een pand aan het Boterdiep in Groningen een hennepkwekerij. De politie reageerde op een melding van een inbraak. De agenten zagen dat de deur van het pand was opengebroken. In het pand werd in twee ruimten kwekerijen met 266 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft de kwekerij met de Milieudienst opgeruimd. Het energiebedrijf stelde vast dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Hoogezand: Georgiërs aangehouden voor heling

De politie heeft maandagmiddag op de Melkweg in Hoogezand twee mannen uit Georgië (28 en 35 jaar) aangehouden op verdenking van heling. Het duo werd in een auto met een Pools kenteken aangetroffen. Tijdens het onderzoek in de auto zagen de agenten dat de wagen geen contactslot had en tevens de contactdraden waren doorverbonden. Hierop werden beide mannen aangehouden voor heling. Het voertuig werd voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachten worden vandaag met behulp van een tolk gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden voor huiselijk geweld

De politie heeft maandagmiddag in een woning in de Indische buurt een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 19-jarige vriendin heeft mishandeld. De vrouw vluchtte vervolgens op blote voeten naar de buren. De man werd even later in de woning aangetroffen en ingerekend. De verdachte heeft al een huisverbod uitgereikt gekregen. Hij wordt vandaag gehoord.

Winschoten: wildplasser bedreigt diender

De politie heeft maandagavond op het Marktplein in Winschoten een 51-jarige man uit Winschoten aangehouden voor bedreiging. De Winschoter werd door een agent betrapt tijdens het wildplassen. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring bedreigde de verdachte de agent meerdere keren met bepaalde bewoordingen. Zijn verbale geweld resulteerde in een aanhouding. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: politie onderzoekt overval

De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een eetgelegenheid aan de Oude Schans in Delfzijl. Maandagavond kwam vlak voor 23 uur nog onbekende man het pand binnen. De man bedreigde de aanwezige medewerker met een scherp voorwerp en eiste geld. De medewerker kreeg het echter voor elkaar om de overvaller zonder buit de eetgelegenheid uit te werken. De verdachte is er vermoedelijk lopend vandoor gegaan. De gealarmeerde politie heeft in de omgeving gezocht naar de overvaller, maar werd de dader niet aangetroffen. De overvaller is redelijk lang (± 1.85 m) en droeg donkere kleding. Mensen, die rond genoemd tijdstip iets bijzonders hebben gezien met betrekking tot de overval, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Menterwolde: aanhouding na vernieling

Een 26-jarige man uit Muntendam is maandagmiddag voor vernieling aangehouden. Hij had in de buurt van zijn woning aan de Burgemeester Venemastraat in Menterwolde een drie ruiten van een andere woning vernield met een fles drank. De man handelde onder invloed van alcohol. Op basis van een getuigenverklaring kon de verdachte even later in zijn woning worden ingerekend. Hij verzette zich bij zijn aanhouding, maar kon de man door de agenten onder controle worden gebracht. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Stadskanaal: beginnend bestuurder onder invloed

Een 28-jarige automobilist uit Mussel moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Atlantislaan in Stadskanaal gecontroleerd. Agenten roken een alcohollucht bij de man. Hij probeerde in eerste instantie lopend aan de agenten te ontkomen, maar wisten de dienders dit te voorkomen. Op het bureau werd tijdens de ademanalysetest vastgesteld dat de man 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: auto over de kop

Op de Noorderhaven in Groningen is maandagavond een 53-jarige automobiliste uit Groningen met haar auto over de kop geslagen. Een getuige had gezien dat de vrouw zonder verlichting en slingerend over de Noorderhaven reed. De Stadjer botste vervolgens tegen een geparkeerde auto, waarna haar wagen over de kop sloeg. Drie andere autos raakten hierbij beschadigd. De bestuurster verklaarde onder invloed van alcohol te hebben gereden, maar wilde niet meewerken aan een blaastest. Er is een bloedproef van de verdachte afgenomen. Deze test moet aantonen dat de 53-jarige onder invloed heeft gereden. De vrouw is op de plek van het ongeval behandeld door ambulancepersoneel.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plekken in de provincie Groningen snelheidscontroles gehouden.


- Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1632, aantal overtredingen: 154, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Bedum, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Veendam, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.