Politie Haaglanden

Persberichten 15 december

Haaglanden, 15-12-2009

Politie onderzoekt dood Hagenaar
Den Haag De politie stelt een onderzoek in naar de dood van de 25-jarige bewoner van een woning aan de Cornelis van der Lijnstraat. Maandagavond 14 december om 19.30 uur namen de ouders van de bewoner een kijkje in de woning van hun zoon, omdat zij geen contact met hem kregen. In de woning troffen zij het lichaam van hun zoon aan. De politie ving de ouders op in het nabij gelegen politiebureau. Een team van forensische opsporing stelde in de woning een onderzoek in. Momenteel onderzoekt de politie of de Hagenaar door een misdrijf om het leven gekomen is.

Man aangehouden voor belediging
Den Haag op maandag 14 december omstreeks 22.50 uur waren agenten bezig met het uitschrijven van een bekeuring voor parkeeroverlast op de Moerweg. Enkele buurtbewoners gingen met de agenten in overleg over de slechte parkeermogelijkheden in de omgeving. Een man vond het nodig om vanuit een geopend raam de agenten toe te schreeuwen. De agenten vroegen hem naar buiten te komen. Buiten gekomen de man door zijn vrouw worden tegengehouden, zo boos liep hij op de agenten af. Toen de agent vroeg of hij nogmaals wilde herhalen wat hij zojuist geroepen had deed hij dat. Hierop hielden de agenten hem aan wegens belediging.

Verkeersovertreder gaat door het lint
Den Haag Een 19-jarige automobilist die maandagmiddag 14 december in de Koningstraat rond 15.45 uur een rood verkeerlicht negeerde en vervolgens door surveillerende politiemensen werd aangesproken, ging hierop volledig door het lint. Na zijn overtreding lieten de agenten de 19-jarige Hagenaar even verderop stoppen. Toen tot hem doordrong dat hij een bekeuring zou krijgen, gedroeg de man zich baldadig. Bij een kort handgemeen sloeg de Hagenaar met wilde bewegingen om zich heen. Hierop hielden de agenten de man aan. Omdat hij zich bleef verzetten, sloegen de agenten de man in de boeien en brachten hem over naar een politiebureau. De man moet zich begin maart melden voor een zogenoemde TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie).

Sterretjes vernielen bank in tram
Den Haag Twee jonge Hagenaars staken maandagmiddag 14 december rond 13.10 uur ter hoogte van het Stationsplein een bundel sterretjes aan in de tram. Hierbdoor vernielden de 13- en 14-jarige jongens de bank achter de trambestuurder. Gewaarschuwde agenten hielden de jongens aan en brachten hen over naar het politiebureau. Daar verklaarde de 13-jarige jongen dat de ander de sterretjes had aangestoken. De 14-jarige zei echter dat hij de sterretjes weliswaar in zijn hand had, maar dat een klasgenoot deze aanstak. Camerabeelden uit de tram moeten hierover uitsluitsel geven.

Jonge winkeldief heeft het koud
Den Haag Een 13-jarige jongen uit Den Haag had het maandagmiddag 14 december rond 17.40 uur waarschijnlijk erg koud. Bij een warenhuis aan de Wagenstraat probeerde hij een bodywarmer en trui met een gezamenlijke waarde van 268 euro mee te nemen zonder betalen. Winkelpersoneel betrapte de jonge Hagenaar echter op heterdaad. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij enige tijd later door zijn vader kon worden opgehaald.

Gebroken knie
Den Haag Een 50-jarige man brak maandag 14 december om 19.05 uur op de Hengelolaan zijn knie nadat hij door een 44-jarige automobilist was aangereden. De bestuurder reed op de Hengelolaan toen hij op de rotonde, vlakbij het zebrapad, de man te laat zag en hij een aanrijding niet meer kon voorkomen. De auto raakte het slachtoffer tegen de knie met een botbreuk tot gevolg. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Neem vaker een bloemetje mee
Voorburg Een bewoner van de Koningin Wilhelminalaan zag op dinsdag 15 december omstreeks 01.30 uur, dat een 41-jarige Leidschendammer zijn tuin inliep. De Leidschendammer had een kniptang bij zich en haalde met behulp van die tang meerdere kunstbloemen uit de tuin weg. Toen hij doorhad dat betrapt was, ging hij er vandoor in de richting van de Van Wassenaerstraat. Daar stonden politieagenten hem op te wachten. In de zijtassen van zijn fiets troffen zij een hoeveelheid kunstbloemen en de kniptang aan. De bloemendief werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De bloemen en de tang werden in beslaggenomen.

Bromfietsster rijdt fietsster aan
Midden-Delfland De ambulance vervoerde maandag 14 december om 09.30 uur een 41-jarige fietsster uit Schipluiden en een 26-jarige bromfietsster uit Vlaardingen naar het ziekenhuis. Beiden reden op de Zoutveenseweg. De fietsster stond even stil om een aantal kinderen te waarschuwen voor het verkeer. De bromfietsster kwam van achteren aanrijden en even werd het haar zwart voor de ogen, wellicht omdat Vlaardingse zwanger is. Daardoor kon zij een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw uit Schipluiden had letsel aan haar rug door de val. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Aanrijding zonder elkaar te raken
Poeldijk Een 46-jarige Hagenaar moest maandag 14 december om 15.15 uur naar het ziekenhuis omdat hij gewond was geraakt bij een bijna-aanrijding. Hij reed over het fietspad langs de Nieuweweg. Een 48-jarige automobilist uit Monster reed over de Nieuweweg en wilde rechtsaf slaan. Beide mannen zagen elkaar te laat en hierdoor viel de fietser uit Den Haag. Ze raakten elkaar echter niet. De Hagenaar is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Botsing
Poeldijk Een 22-jarige vrouw uit Delft raakte maandag 14 december om 20.00 uur gewond toen een 23-jarige automobilist uit Monster haar op de Nieuweweg geen voorrang verleende. De man uit Monster wilde rechtsaf slaan, maar verleende geen voorrang aan de bromfietser die in de tegengestelde richting reed. De Delftse moest voor controle naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Helen is stelen!
Delft - Bij een controle op fietsverlichting trof een agent maandagavond 14 december een fiets zonder slot aan. Bij controle van het framenummer bleek dat de fiets in april gestolen was. De 23-jarige man bleek de fiets voor een prikkie te hebben gekocht. Dit kwam hem echter duur te staan: hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor heling.

Haastige spoed
Delft - Politieagenten vorderden maandagmorgen 14 december het rijbewijs van een 42-jarige Wassenaarder in beslag. Rond 09.00 reed de man in rap tempo over de A13 richting Rotterdam. Op dat moment was volgens de matrixborden - 90 km/uur toegestaan. De man reed echter 150 km/uur. Hij raakte hierdoor zijn rijbewijs kwijt.