Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zuidoost verhuist 7 platanen

---

Amsterdam Zuidoost verhuist 7 platanen

15 december 2009

Waar het kan, probeert stadsdeel Zuidoost bomen te sparen als er gewerkt of gebouwd moet worden. Dinsdag 15 en woensdag 16 december verhuizen de zeven platanen in de straat tussen het stadsdeelkantoor en het Bijlmersportcentrum naar het politiebureau op het Anton de Komplein. Bestuurder Els Verdonk gaat een handje helpen.

Er staan twintig platanen tussen het stadsdeelkantoor, het Bijlmersportcentrum en langs het water bij de brug richting Vogeltjeswei. Daarvan worden er veertien verplaatst naar een nieuwe plek op het Anton de Komplein. De komende week verhuizen de eerste zeven.

Er zijn afgelopen periode speciale voorbereidingen getroffen voor het verplanten. De zeven platanen komen naast het politiebureau en vormen samen met de drie platanen die daar al staan een mooie bomenrij. De kosten voor deze operatie (voorbereiding, bestrating en drie jaar nazorg) zijn rond de EUR 10.000,- per boom.

Voor de spectaculaire verhuizing wordt de grootste boomverzetmachine in Europa gebruikt: de EurotreeRemover van de firma Copijn.

Zuidoost is groenste wijk en wordt groener

Zuidoost heeft tussen november 2008 en nu het volgende aangeplant:
* 245.000 bloembollen

* 190.000 heesters

* 23.000 haagplantsoen

* 1800 bomen

* 3000 winterviolen in bloembakken bloeien in het voor- en najaar
---