Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 december 2009

Man aangehouden na tonen beelden in opsporingsprogramma

Hengelo

Een 20-jarige Enschedeër is maandag 14 december aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een ernstige mishandeling op 8 november jl.

Zoals al eerder gemeld werd op zondagmorgen 8 november jl. een 22-jarige man uit Hengelo ernstig mishandeld op de Beekstraat in Hengelo. Een onderzoek werd gestart. In het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost van donderdag 26 november jl. werden camerabeelden getoond van deze ernstige mishandeling. Meerdere tips kwamen daarna bij de politie binnen en naar aanleiding hiervan kon maandag 14 december een 20-jarige Enschedeër worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal in de loop van deze week bij justitie worden voorgeleid.

De kaak van het slachtoffer was op een aantal plaatsen gebroken en hij had een behoorlijk gat in zijn achterhoofd. Hij is geopereerd en is op dit moment herstellende van zijn verwondingen. Over het waarom van deze ernstige mishandeling kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan. Het onderzoek loopt nog. (2009050680)