Gemeente Lingewaard


Samenwerkingsovereenkomst Lokaal Zorgnetwerk ondertekend

Donderdag 10 december 2009 hebben politie, het algemeen maatschappelijk werk en de thuiszorg, het ouderenwerk, woonstichting Gendt, Lingewaard Wonen, Hulpverlening Gelderland Midden (de GGD) en de gemeente Lingewaard een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als doel de samenwerking ten aanzien van de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Lingewaard problematiek te versterken.

Een lokaal zorgnetwerk Openbare Geestelijke Gezondheidszorg houdt in dat op lokaal niveau problemen gezamenlijk met elkaar worden besproken om vervolgens af te spreken hoe de problemen van de cliënten gezamenlijk kunnen worden aangepakt.

Deze afspraken worden vastgelegd in een trajectplan. Doel van het trajectplan is dat mensen zo snel mogelijk weer zelfstandig met behulp van hun eigen sociaal netwerk kunnen functioneren. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: het tegengaan van maatschappelijke uitval en het tegengaan van overlast.
Het gaat hier vaak om mensen met een veelheid van problemen, bijvoorbeeld psychische problemen, lichamelijke problematiek, relationele problemen, verslavingsproblemen, woon- en of financiële problemen.

Convenant

(Geplaatst: 15 december 2009)