Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 15 december 2009

Bouwwerkzaamheden Nieuwe Achtergracht van start

Gepubliceerd op 15 december 2009

Begin 2010 start de eerste fase van de herontwikkeling van het Roeterseiland met de bouwwerkzaamheden aan de voormalige Diamantslijperij aan de Nieuwe Achtergracht 170. De voor- en achterfabriek worden gerenoveerd, de overige gebouwdelen worden gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. De gevel aan de Nieuwe Achtergracht blijft vanwege de monumentale waarde in zijn geheel behouden.

In januari 2010 wordt aan de Valckenierstraat een bouwterrein ingericht voor laden en lossen, opslag en diverse bouwketen. Het bouwterrein wordt met bouwhekken afgezet. De daadwerkelijke bouwactiviteiten starten begin 2010.

Naar verwachting is het nieuwe gebouw in 2011 gereed. In de vernieuwde Diamantslijperij komen de stichting CREA en het studentencentrum voor activiteiten van de studentenverenigingen van de UvA.

Voorlopige planning Nieuwe Achtergracht

* Inrichten bouwterrein, sloop en fundering - begin 2010 - juni 2011
* Renovatie en nieuwbouw - april 2010 - zomer 2011

Tweede fase: gebouwen B en C

In het najaar van 2010 start de tweede fase van de herontwikkeling van het Roeterseiland met de renovatie van de Nieuwe Achtergracht 166 (gebouwen B en C). Op dit moment wordt gewerkt aan het ontwerp van deze renovatie. In deze gebouwen komen onderwijszalen, kantoren en verschillende voorzieningen.

Alle omwonenden van het Roeterseiland worden medio december via het
Informatiebulletin Roeterseiland geïnformeerd over de start van de bouwwerkzaamheden.

Bijlagen

UvA Informatiebulletin Roeterseiland nr 2 december 2009 Bron: bureau Communicatie