Politie Limburg-Zuid

Winkeleigenaar probeert tevergeefs inbrekers weg te jagen

Afgelopen nacht heeft een winkeleigenaar geprobeerd een inbreker weg te jagen bij zijn winkel door spullen naar hem toe te gooien. Dit gebeurde op de Dorine Verschureplein in Elsloo. De man 71-jarige man had rond 04:30 uur lawaai gehoord in zijn winkel, waar hij boven woont. Toen hij naar buiten keek zag hij een man voor de etalage staan. Hij riep dat de man weg moest gaan, wat niet gebeurde. Hierop gooide de winkeleigenaar spullen uit het raam richting de verdachte, wat ook geen effect had. Even later zag de aangever twee mannen uit de winkel komen, die met de derde man wegrenden, via de Michiel de Ruyterstraat in de richting van Beek. De mannen hadden spullen uit de winkel bij zich.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de drie inbrekers of over een mogelijk vluchtvoertuig. De inbraak gebeurde tussen 04:30 en 04:45 uur. Het signalement van de daders is als volgt:

Het gaat om drie blanke mannen met een smal postuur. Eén van hen was wat langer, rond 1.80m. Ze droegen een donkere korte jas met capuchon en bontkraag. Geef uw informatie door aan de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem kan ook via M: 0800-7000.(gratis)

15-12-2009, Stein