Centraal Bureau Fondsenwerving

Nieuwe voorzitter CBF: Prof. Mr. J.L. de Wijkerslooth de Weerdesteyn

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft op 10 december 2009 prof. mr. J.L. de Wijkerslooth de Weerdesteyn benoemd als nieuwe voorzitter.

De directeur van het CBF, de heer A. Kemps, laat weten verheugd te zijn met de benoeming van de heer de Wijkerslooth. "De huidige voorzitter, de heer H.E. Koning, heeft twee termijnen van vijf jaar vol gemaakt. Onder voorzitterschap van de heer Koning is het keurmerk uitgegroeid tot een baken van betrouwbaarheid. Het aantal keurmerken is toegenomen tot 277. Ook is het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen geĂŻntroduceerd. In de heer De Wijkerslooth is een goede opvolger gevonden die mee kan werken aan het versterken van het toezicht op de goededoelenorganisaties."

De heer De Wijkerslooth (1946) is hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit van Leiden. In 1987 werd hij benoemd tot landsadvocaat en van 1999 tot 2005 was hij voorzitter van het College van Procureurs-Generaal.
De Wijkerslooth heeft aangegeven graag een bijdrage te willen leveren aan een sector die stoelt op vertrouwen, waar het CBF een belangrijke rol in speelt.

(15 december 2009)