Korps Landelijke Politiediensten

Fietsendief doet zichzelf bromfiets cadeau

Harlingen-Vianen, 15-12-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft met de aanhouding van een 30-jarige man uit Mauberge (F), de diefstal van een viertal fietsen en een bromfiets opgelost. De bromfiets nam hij vorige week op zijn verjaardag weg in Harlingen.

De man reed vrijdag 11 december 2009 omstreeks 21.15 uur op de rijksweg A27 ter hoogte van Vianen. In zijn bestelbus vervoerde hij zes fietsen en een bromfiets. De bromfiets stond als gestolen gesignaleerd en bij nader onderzoek bleek dat van vier fietsen ook aangifte was gedaan van diefstal in Harlingen. De man ontkende de diefstal zelf te hebben gepleegd. Tussen de aangifte en het aantreffen zat echter 2 uur en dertig minuten, ongeveer de reistijd van Harlingen naar Vianen.

Dagvaarding
De man is gisteren heengezonden met een dagvaarding en moet 23 december 2009 voorkomen. De Verkeerspolitie heeft nog twee fietsen, een Gazelle Furore en een Marathon, waarvan geen aangifte is gedaan. Het vermoeden is deze eveneens van diefstal afkomstig zijn.