Project Gemeente Westland

Wielerklassieker 'Dwars door Nederland'

Westland finishplaats wielerklassieker 'Dwars door Nederland'

Publicatiedatum: 15-12-2009

De gemeente Westland is een wielergemeente bij uitstek met diverse wielerkoersen en belangrijke bijdragen aan wielerevenementen voor het goede doel. Daarom is de gemeente Westland trots te kunnen melden dat de meerdaagse wielerklassieker 'Dwars door Nederland', een wedstrijd voor elite- en belofterenners, op zondag 6 juni 2010 in Westland finisht. De renners zullen finishen aan de Middelbroekweg, ter hoogte van de Harteveldlaan te Kwintsheul. Op maandag 7 juni 2010 zal het wielerpeloton het Westland weer verlaten. Vertrek is dan vanaf het terrein van Van Vliet Contrans te Wateringen.

De Stichting Wieler Evenementen Westland tekent, in samenwerking met de landelijke stichting, voor de organisatie, daarin van harte ondersteunt door de gemeente Westland. Wethouder Ben van der Stee (sport): "Uit eigen ervaring weet ik inmiddels wat het is, wielrennen. Hard werken, gezonde buitenlucht, met elkaar. Ik, als wethouder sport en als wielerliefhebber, kijk dan ook uit naar dit landelijke spektakel in Westland.

Deze klassieker is landelijk te volgen via RTL7. Er zal op 6 juni rechtstreeks verslag gedaan worden van de finish in Westland.