Gemeente Overbetuwe


Woonvisie Overbetuwe 2010-2015 vastgesteld

---

De woonvisie Overbetuwe 2010-2015 is vastgesteld. Dit heeft de raad van Overbetuwe in zijn vergadering van 24 november 2009 besloten. De woonvisie treedt in werking de dag na de datum van bekendmaking.

De Woonvisie heeft als titel meegekregen: âWonen is meer dan alleen Stenenâ. Het is een visie op het wonen in Overbetuwe voor de periode 2010 tot 2015, met een doorkijk naar 2020. Vanuit publiek belang geeft de visie vorm en richting aan de manier waarop de gemeente de komende jaren in samenwerking met andere partijen wil werken aan het versterken van een goed woon- en leefklimaat voor iedere inwoner van de gemeente Overbetuwe. Zoals de titel al aanduidt, gaat het om meer dan het simpelweg stapelen van stenen. Naast een goede woning gaat het ook om leefbaarheid, (sociale) veiligheid, inrichting van de openbare ruimte, voorzieningen, behoud van identiteit en ruimtelijke kwaliteiten. Werken aan wonen is vooral ook samenwerken. Niet alles in de visie is volledig uitgewerkt. De uivoering vraagt op onderdelen nog nadere uitwerking. Dat wordt vanaf 2010 opgepakt. Met deze visie is de koers bepaald. We weten wat we willen bereiken, welke gereedschappen daarvoor beschikbaar zijn en met wie we gaan samenwerken.

U kunt de woonvisie inzien bij de informatiebalies van het gemeentehuis in Elst en Andelst. Meer informatie is te vinden onder Wonen en Leven > Woonvisie .

De Algemene wet bestuursrecht bepaalt dat het niet mogelijk is tegen dit raadsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen.