Jubilerende VVV vol ambitie en vertrouwen voor de toekomst

15/12/2009 11:00

VVV Nederland

Met onthulling jubileumlogo gaat VVV 125 jaar van start

Sittard, 15 december 2009 - In 2010 bestaat de VVV 125 jaar. Deze morgen onthulde Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland, en Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg, samen het gloednieuwe jubileumlogo en gaven ze vast een inkijkje in alle activiteiten die in het jubileumjaar worden georganiseerd.

VVV: 125 jaar klantgerichte toeristische promotie en informatie

Op 22 februari 1885 werd in Valkenburg de eerste VVV van Nederland - en voor zover bekend ook van Europa - opgericht. Inmiddels is de VVV uitgegroeid tot één van de belangrijkste merken op toeristisch en recreatief gebied van Nederland. Uit het onlangs gepubliceerde merkenonderzoek van het European Institute for Brand Management (EURIB) blijkt dat de VVV de 3e plaats inneemt op de lijst van meest onmisbare toeristische merken in Nederland. Uit een groot consumentenonderzoek van Blauw Research (oktober 2008) blijkt bovendien dat de klanten de VVV als gastvrij, klantvriendelijk, persoonlijk betrouwbaar en professioneel ervaren. Kees van Wijk: "Jaarlijks bezoeken ruim 15 miljoen klanten één van de ruim 400 VVV vestigingen. Maar ook online weet de vrijetijdsconsument de VVV intussen prima te vinden, zoals blijkt uit de ruim 50 miljoen unieke internetbezoekers per jaar aan de verschillende VVV websites. En zowel in het fysieke als digitale bezoek verwachten we de komende jaren nog verdere groei."

Een jaar bomvol activiteiten

VVV 125 jaar gaat op 12 januari 2010 van start op de Vakantiebeurs in Utrecht. Daar wordt de aanzet gegeven tot een landelijke VVV campagne om het binnenlands toerisme te stimuleren. De officiële opening van het jubileumjaar wordt op 26 maart met een grootse manifestatie in Valkenburg gevierd. Ook brengen alle VVV's in 2010 speciale jubileumfietsroutes uit. Op 5 april klinkt in het bijzijn van voormalig wielercoryfeeën Michael Boogerd en Leontien van Moorsel in Rotterdam het startschot voor de eerste route. Alle routes worden vanaf begin april verkocht bij de VVV. Een deel van de verkoopopbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Couleur Locale

VVV Zuid-Limburg, de eerste VVV van Nederland, maakt voor het jubileumjaar 2010 het jubileumboek 'Zuid-Limburg, toen en nu' . "De lezer kan hierin kennis maken met bijzondere plekken en verhalen van Zuid-Limburg uit vroegere tijden en met de situatie zoals die nu is. Bijzonder archiefmateriaal en unieke beelden zijn hierin meegenomen", aldus Anya Niewierra, directeur VVV Zuid-Limburg. "Daarnaast worden er momenteel opnames gemaakt voor een nieuwe promotiefilm om de regio extra onder de aandacht te brengen van toeristen en inwoners. Toeristen en inwoners kunnen ook op www.vvvzuidlimburg.nl terecht voor speciale 125 euro arrangementen en acties met attracties". Eveneens staat een breed scala aan activiteiten op het programma. "Gedurende het jubileumjaar vinden in Zuid-Limburg het jaarcongres van VVV Nederland -op 4 juni- en het Eutocongres -van 18 t/m 26 september- plaats. Ook zijn er exposities opgezet met verschillende musea in Limburg. Als laatste vinden er op 22 februari 2010 en op 22 februari 2011 onthullingen plaats van nieuwe kunstwerken in de Gemeente Valkenburg. Hiermee hopen wij de regio Zuid-Limburg toeristisch een extra boost te geven", aldus directeur Niewierra.

Toekomst

De VVV ziet de toekomst met vertrouwen en vol ambitie tegemoet. In 2010 wordt de nieuwe VVV vestigingsformule geïntroduceerd. In vormgeving en assortiment wordt nadrukkelijk ingespeeld op de regionale inbedding. Feitelijk zijn de huidige succesvolle VVV Limburgwinkels al een voorloper van deze nieuwe VVV formule. Met de ontwikkeling van de Nationale Databank voor Toerisme, Recreatie en Cultuur richt de VVV zich ook voluit op de digitale toekomst. Zo kan de VVV de consument van vandaag en morgen nog beter van dienst zijn. En op elk moment dat hij/zij dat wenst.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vvv.nl