Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 15-12-2009

Aanhouding voor baldadigheid

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 45-jarige man uit Emmen aangehouden voor baldadigheid op de Spoorstraat. De politie had een melding gekregen dat een man op het station in Emmen fietsen zou vernielen. Ter plekke wisten agenten de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg daar een proces-verbaal voor baldadigheid. Hij mocht vervolgens zijn weg vervolgen. (2009061511)

Ingebroken in schuren

WEITEVEEN Maandagochtend is in een schuur aan het Varenhof ingebroken. Men heeft uit de schuur twee elektrische fietsen weggenomen. Tevens zijn er twee boormachines, een dopsleutelset, een tas met gereedschap en vijf dozen met snacks (frikadellen, hamburgers, braadworsten, mexicanos en kroketten) uit de diepvries weggenomen. Toen plekke, kwam ook een achterbuurvrouw aangelopen. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat ook haar schuur was opengebroken. Uit deze schuur bleek onder andere een herenfiets te zijn weggenomen. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan van diefstal. (2009061370/2009061350)

Verkeersongeval met letsel

HOOGEVEEN Maandagochtend heeft op de Galvanistraat een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter plekke bleek op de kruising AG Bellstraat met de Galvanistraat een aanrijding tussen een auto en een bromfiets te hebben plaatsgevonden. Een 23-jarige man uit Hoogeveen reed in zijn personenauto over de AG Bellstraat en sloeg op de genoemde kruising linksaf de Galvanistraat in. De automobilist had de hem tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Wijster wel gezien, maar

schatte in dat hij er nog voor langs kon. Dit laatste was niet het geval, een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. De automobilist raakte niet gewond. (2009061417)

Politie vordert rijbewijs in

ERM De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Hoogezand ingevorderd op de N34 ter hoogte van Erm. De man reed in zijn personenauto met een gecorrigeerde snelheid van 154 kilometer per uur over de N34. Op de N34 geldt een maximum van 100. De man werd aan de kant gezet en het rijbewijs werd door agenten ingevorderd. (2009061498)

Jongen aangehouden voor fietsendiefstal

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie een 13-jarige jongen uit Assen aangehouden voor fietsendiefstal op de Mr. P.J. Troelstralaan. Agenten zagen de jongen zonder licht fietsen en hielden hem staande. Tijdens een controle zagen agenten dat er mogelijk met het slot van de fiets was geknoeid. De jongen verklaarde dat hij de fiets bij het station had weggehaald. De fiets stond daar zomaar. Agenten hielden de jongen aan voor fietsendiefstal en hij werd overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen en de jongen werd na verhoor heengezonden. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van de fiets. Het betreft een Sparta damesfiets van het type Stilio en de kleur is grijs/oranje. De eigenaar van de fiets kan zich melden op het politiebureau in Assen. (2009061497)

Automobilist gezocht

LOON Vrijdagmiddag heeft op de weg tussen Loon en Balloo een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser plaatsgevonden. Een 17-jarige jongen uit Eext reed op zijn bromfiets op de weg van Loon naar Balloo. In een bocht kwam een auto vanuit Balloo richting Loon. Deze auto moest een fietser inhalen en toen hij dit deed, kwam de auto tegen de bromfietser aan. De jongeman raakte door de aanrijding licht gewond en zijn bromfiets raakte beschadigd. Vermoedelijk is de autospiegel door de aanrijding zwaar beschadigd of verloren gegaan. De politie is op zoek naar de automobilist en wil graag met hem of haar in contact komen. Men kan in contact komen met de politie via 0900 88 44. (2009061363)

Bedreigd op parkeerplaats

EMMEN Maandagmiddag is op een parkeerplaats bij een supermarkt aan het Peyserhof een 29-jarige vrouw uit Emmen bedreigd door een nog onbekende man. De man stond plotseling voor haar neus toen zij klaar was met het inladen van haar boodschappen en in haar personenauto was gaan zitten om weg te rijden. De man wilde dat de vrouw uitstapte en bedreigde haar met een steekwapen. De vrouw ging niet in op de bedreiging en riep om hulp. Een omstander schoot te hulp en de man ging er vandoor. De omstander ging achter de man aan en werd ook bedreigd. De man kon ontkomen. Ter plekke is de omgeving afgezocht door de politie, zonder resultaat. Aangifte is door de politie opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009061480)

Ingebroken in personenauto

EMMEN Maandagavond kreeg de politie een melding binnen van een auto-inbraak aan de Landschaplaan. Een 28-jarige vrouw uit Hooghalen kwam na haar werk bij haar auto die geparkeerd stond op de Landschaplaan. Ter plekke bleek een onbekende man achter het stuur van de auto te zitten. De man had het slot geforceerd. De vrouw wist de man uit de auto te krijgen en deze ging er vandoor. De politie heeft in de omgeving naar de man gezocht, zonder resultaat. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009061507)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.