Gemeente Sneek


bij het huishouden per 1 januari 2010

Nieuwe aanbieders van Hulp bij het Huishouden per 1 januari 2010

(logoWMOzwf.jpg) Op 14 december zijn er raamovereenkomsten ondertekend door de Wmo-portefeuillehouders van de acht gemeenten en vertegenwoordigers van zes nieuwe zorgaanbieders. De overeenkomsten betreffen de levering van zorg in natura op het gebied van hulp bij het huishouden.

De raamovereenkomsten gaan per 1 januari 2010 van kracht en zijn afgesloten voor een periode van twee jaar (met tweemaal een optie tot verlenging van één jaar)

Met ingang van 1 januari 2007 hebben alle gemeenten in Nederland de taak uitvoering te geven aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving.

De acht Zuidwesthoekgemeenten hebben in dat kader de Hulp bij het Huishouden conform Zeeuws model opnieuw Europees aanbesteed. Deze aanbesteding is succesvol verlopen en heeft geresulteerd in een definitieve gunning van de opdracht aan: Zorggroep Tellens, Hof en Hiem, Thuiszorg Service Nederland, Thuiszorg De Friese Wouden, Thuiszorg Zuidwest Friesland en Zorgkompas.