"SpeedPlus": STRATO neemt nieuw hosting-platform in gebruik 15/12/2009 12:58

PR Newswire

AMSTERDAM and BERLIJN, December 15 /PRNewswire/ --

- Top-performance, veiligheid, beschikbaarheid en efficiëntie

Per onmiddelijk host STRATO alle nieuwe hosting-pakketten op een volledig nieuw hosting-platform. Door de modulaire en redundante opbouw haalt dit nieuwe platform een optimum aan veiligheid, beschikbaarheid, performance en efficiëntie. Het best merkbaar is de verbeterde performance bij dynamische redactiesystemen zoals WordPress, Joomla, Typo3 of Drupal: "We hebben dit nieuwe platform speciaal voor krachtige open-source applicaties geoptimeerd", zegt Damian SChmidt, CEO STRATO. "Naast het tunen van de hardware, hebben we de betreffende software-modules compleet vernieuwd en voldoen hiermee optimaal aan de eisen van de alle CMS-systemen."

De meeste actuele CMS-systemen zijn op functie en
flexibiliteit toegespitst, maar niet op performance. Neem bijvoorbeeld WordPress: een standaardinstallatie met meerdere plugins en een individuele template komt bij elke oproep van de startpagina al op een dubbel getal van scripts en een drievoudig getal van database-oproepen. Het nieuwe STRATO platform heeft daarom een bijzonder korte php-scriptlooptijd en een bijzonder hoge mysql-databankperformance. Bovendien horen er speciaal geconfigureerde servers, diepgaande modificaties aan de Apache-webserver, en aanpassingen aan alle scriptomgevingen bij de optimalisering. Alle nieuwe technologieën vat STRATO samen onder het label "SpeedPlus".

Ook op het gebied van veligheid en beschikbaarheid overtuigt het nieuwe STRATO platform-concept: alle gegevens liggen meervoudig redundant opgeslagen in optimaal beschikbare systemen. Het beschikbaar stellen van de content - websites, databases, ftp-transfers, e-mails - geschieden door flexibele serverfarms. De logica bevindt zich hierbij niet in de separate server, maar in het overkoepelende en redundante managementsysteem. Eventuele uitval van hardware wordt zo automatisch gecompenseerd, de overige servers draaien in zo'n geval autark verder.

Tegelijkertijd werkt het nieuwe STRATO platform bijzonder
energieefficiënt. Mede door de aangepaste grootte heeft het platform minder lastreserves nodig. Zelfs bijzonder populaire websites met veel traffic veroorzaken omdat ze zich in een omgeving met een veelvoud van sites bevinden, geen merkbare belasting meer. Bovendien kan elke server met verschillende taken uitvoeren: een server die tijdens het
"internet-rush-hour" websites weergeeft, kan 's nachts spam filteren.

"Het nieuwe platform is uniek binnen het Europese webhosting in dit formaat", zegt Damian Schmidt. "Hiermee verleggen we grenzen wanneer het gaat over performance, veiligheid en beschikbaarheid. Door de optimale efficiëntie kunnen we bovendien optimale prijzen garanderen. "

Meer informatie over SpeedPlus: http://www.strato.nl/hosting/index.html

Over STRATO

Met meer dan 4 miljoen domeinen en meer dan 1,4 miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op één na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Britannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantensupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacentra van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacentra honderd procent CO2-neutraal.
AMSTERDAM and BERLIJN, December 15 /PRNewswire/ --