Philips verlicht Voedselbank tijdens kerst met 20.000 LED-lampen

15/12/2009 13:00

Philips Electronics Nederland B.V.

15 december 2009

PHILIPS VERLICHT VOEDSELBANK TIJDENS KERST MET 20.000 LED-LAMPEN

René Froger verheugd over gezamenlijke actie om energiekosten te verlagen voor de minderbedeelden in Nederland

Rotterdam, 15 december 2009 - Philips doneert 20.000 LED-lampen aan de Voedselbank voor in het speciale kerstpakket dat op donderdag 17 december door hen uitgedeeld zal worden. Hiermee kunnen alle huishoudens die deze winter een steuntje in de rug krijgen van de Voedselbank hun energiekosten verlagen. De LED-lampen die Philips doneert, behoren tot de nieuwste generatie energiezuinige verlichting die tot 25 keer langer meegaat dan gloeilampen, maar 80% minder energie verbruikt.

René Froger, voorvechter van de Voedselbank, nam vandaag namens de liefdadigheidsorganisatie de gift in ontvangst: "De Voedselbank verlicht zorgen door elke week op vrijdag behoorlijke voedselpakketten beschikbaar te stellen. Ik vind het fantastisch dat Philips de Voedselbank verlicht tijdens de kerst met dit genereuze en sympathieke gebaar."

Steuntje in de rug tijdens kerstperiode

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: "De kerst is het feest van het licht en wij hopen met dit initiatief een klein, maar positief verschil te maken en de Voedselbank een welverdiend steuntje in de rug te geven bij het aanpakken van problemen, zoals armoede. Wij beseffen dat de hogere aankoopkosten van LED-verlichting een barrière kunnen vormen voor mensen met beperkte financiële middelen. Daarom wil Philips juist deze mensen helpen door ze iets te geven wat normaal gesproken buiten hun bereik ligt: de nieuwste innovatie in energiezuinige verlichting. Philips is trots op deze mooie gelegenheid om samen met de Voedselbank de gang naar energiebesparing en een duurzame samenleving te versnellen."

De kerstperiode is voor mensen met een laag inkomen vaak een bijzonder moeilijke tijd. Zo gaan energiekosten omhoog door het koude weer. Voor mensen met een gemiddeld maandelijks besteedbaar inkomen van EUR 175 kan een kleine besparing al het verschil maken tussen wel of geen eten. Door een gloeilamp te vervangen door een LED-lamp kunnen huishoudens met een laag inkomen gemiddeld EUR 10 per jaar aan energiekosten besparen.

Samen armoede en energieverspilling bestrijden

De Voedselbank bemiddelt tussen producenten van met name etenswaren en mensen die in een schrijnende situatie terecht zijn gekomen. Er zijn inmiddels 110 vestigingen in Nederland en 20.000 gezinnen in acht regio's ontvangen regelmatig een voedselpakket als extra ondersteuning voor de dagelijks benodigde levensmiddelen. Sjaak Sies van de Voedselbank in de regio Rotterdam: "Wij voelen ons warm gesteund door deze actie van Philips en weten zeker dat wij onze mensen hier enorm mee helpen. Want met dit kado wordt het nieuwste van het nieuwste op het gebied van licht bereikbaar gemaakt voor hen die dit anders nooit hadden kunnen kopen."

René Froger, die zich via onder andere zijn televisieprogramma 'De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken', al enkele jaren actief inzet voor de Voedselbank, is verheugd over het initiatief: "Armoede en energieverspilling bestrijden vragen om actie en samenwerking. Dat Philips en de Voedselbank de handen ineen slaan om de minderbedeelden in ons land te helpen met een fikse energiebesparing, vind ik echt een prachtig voorbeeld van wat je kunt bereiken als je simpelweg krachten bundelt. Dit sterkt mijn vechtlust voor een betere wereld."

Tegelijkertijd start Philips samen met De Telegraaf een actie waarbij lezers van De Telegraaf vanaf dinsdag 15 december een LED-lamp voor de helft van de prijs kunnen kopen. Voor elke lamp die via deze lezersactie wordt verkocht, zullen De Telegraaf en Philips gezamenlijk EUR 2 doneren aan de Voedselbank.

Verlichting Voedselbank Rotterdam krijgt makeover

Naast deze acties wil Philips ook de toewijding en het goede werk van de Voedselbank erkennen door alle verlichting in het magazijn van de Voedselbank in Rotterdam een makeover te geven door de huidige verlichting te vervangen door energiezuinige TL-oplossingen. Hierdoor zal de Voedselbank 40% energie besparen ten opzichte van de huidige verlichting en tegelijkertijd 25% meer licht in het magazijn hebben.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.philips.nl/nieuwscentrum