Gemeente Anna Paulowna

Free running voor jongeren
foto Free running (foto Sportservice Schagen)

Sportservice Schagen organiseert voor de eerste keer een vakantieclinic voor jongeren tussen de twaalf en twintig jaar uit de Kop van Noord-Holland. De nieuwe uitdagende sport Free running is gekozen als kerstclinic.

Op de eerste dinsdag van de kerstvakantie, 22 december, wordt er in vier gemeenten een clinic Free running gegeven voor jongeren van 12 tot 20 jaar. Ook jongeren uit omliggende gemeenten zijn welkom!

Â

De vier locaties zijn:
10.00-11.15 uur in ât Zand in de Multitreffer;
12.00-13.15 uur in Schagen in de Waldervaartzaal; 14.00-15.15 uur in Nieuwe Niedorp in de gymzaal bij OBS de Snip: Dorpstraat 146;
16.00-17.15 uur in Wieringerwerf in de gymzaal RSG: Ovingestraat 1.

De clinics zijn op instuifbasis, dit betekent dat men zich niet van te voren hoeft aan te melden. Deelname aan deze clinics is gratis.

Loopdiscipline

Free running/Parcours is een uit Frankrijk ontstane loopdiscipline, waarbij op een zo vloeiend mogelijke manier hindernissen worden overwonnen. Bij parcours ligt de nadruk op het zo snel mogelijk verplaatsen van a naar b en bij free running draait het vooral om de sierlijke uitwerking. Free running wordt voornamelijk in de buitenlucht uitgevoerd maar vanwege de veiligheid wordt dit nu in een sportzaal aangeboden. Dit is dus een unieke kans om free running een keer uit te proberen. De lessen worden gegeven door Folkert Meijer, vierde jaars ALO student en ervaringsdeskundige op dit gebied.