Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Dinsdag 15 december 2009

* POLITIE CONTROLEERT IN OPENBAAR VERVOER

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft zaterdagavond, in samenwerking met de RET, in Rotterdam-Oost en Capelle aan den IJssel verschillende openbaar vervoerscontroles gehouden. Alle passagiers op de metrostations Capelle Centrum, de Terp en Rotterdam Alexander werden gecontroleerd op de geldigheid van hun vervoersbewijs. Er zijn 93 proces-verbalen opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het geven van een valse naam (1) en niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs (4).


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HELING
SPIJKENISSE - Surveillerende agenten hielden dinsdagochtend rond half vier een man aan voor heling van een snorfiets. De 20-jarige man uit Spijkenisse reed op de Hekelingseweg en het viel de agenten op dat hij geen verlichting had en dat er geen kentekenplaat op de snorfiets zat. Ze hielden de man staande. Hij kon geen aannemelijke verklaring geven voor de herkomst van de snorfiets. Om één en ander uit te zoeken ging de Spijkenisser mee naar het politiebureau en daar werd vastgesteld dat de snorfiets was gestolen. De verdachte werd aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg ook nog twee bekeuringen voor het niet voeren van een achterlicht en het rijden zonder rijbewijs.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP PIZZAZAAK

HOOGVLIET - De politie onderzoekt een overval op een pizzazaak in 'In de Fuik' op maandagavond rond kwart voor acht. Twee mannen kwamen de zaak binnen en riepen om geld. Volgens de vier personeelsleden lieten zij een vuurwapen zien, maar aan de echtheid daarvan werd getwijfeld en ze waren er dan ook niet van onder de indruk. Eén van de overvallers klom over de balie om zelf geld te pakken. Toen het hem niet lukte de kassa te openen gingen de beide daders er zonder buit vandoor. Rechercheurs hebben al een aantal verklaringen opgenomen, maar er zijn meer klanten in de zaak en in de buurt geweest die zij uiteraard ook graag spreken.


* BEJAARDE VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de straatroof die dinsdagmiddag rond half vijf heeft plaatsgevonden aan de Groenezoom.
Een 72-jarige vrouw verklaarde dat zij vanaf een supermarkt aan de Groenezoom naar huis liep. Plotseling voelde ze een harde klap tegen haar achterhoofd en viel. Toen ze op de grond lag kwam ze tot de ontdekking dat haar handtas weg was. De vrouw hield letsel aan haar schouder en arm over aan de val. Haar tas werd later teruggevonden, alleen het geld was eruit gehaald. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL TANKSTATION
ROTTERDAM - Een man kwam maandagavond rond kwart voor negen een tankstation aan de Slinge binnen en bedreigde een aanwezig personeelslid met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Hij ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De politie stelde sporen veilig en heeft de zaak verder in onderzoek.


* ONDERZOEK NA BRAND OP EEN CAMPING
ROCKANJE - De politie onderzoekt de toedracht van een brand die maandagavond rond half negen heeft gewoed op een camping aan de Schapengorsedijk. Toen agenten bij de camping aankwamen zagen zij dat er drie caravans in brand stonden. Ook de brandweer was ter plaatse. De brand was snel onder controle. De drie stacaravans worden als verloren beschouwd.