Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 15-12-2009

Politie onderzoekt gewapende overval op sportwinkel

OOSTERHOUT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval die vanmorgen plaats gevonden heeft bij een sportzaak in het Arendshof. Er raakte bij de overval niemand gewond. De dader is er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Tegen 09.30 uur, voor openingstijd, werd er op de achterdeur van de winkel geklopt. Twee medewerkers die op dat moment in de zaak aanwezig waren openden de deur en stonden vervolgens oog in oog met een overvaller. De dader drong de sportzaak binnen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp eiste hij geld. Voorzien van een onbekend geldbedrag maakte hij zich vervolgens uit de voeten.

Nadat de politie de melding ontvangen had spoedden zich diverse eenheden richting het Arendshof. Agenten zetten de omgeving af en kamden de buurt uit. In haar zoektocht zette de politie het middel SMS-Alert in. De tekst van het Alert: ' Overval Oosterhout 1 dader zwarte fiets grijze joggingbroek zwarte trui, blauwe doek voor gezicht zwarte muts, zwarte nylon tas met pistool, man 1.85 m groot smal postuur'. De zoektocht leidde niet tot een aanhouding. De technische recherche van de politie stelde een uitgebreid sporenonderzoek in.

Pool in de kraag gevat na winkeldiefstal

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag bij een supermarkt aan de Els een 33-jarige Pool aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat de man diverse goederen in zijn kleding stopte. Omdat het personeelslid het niet vertrouwde volgde hij hem. Op het moment dat de verdachte bij de kassa de goederen niet ter betaling aanbood sprak de medewerker hem aan. Uit zijn zakken haalde hij diverse goederen, afkomstig uit de supermarkt. De politie werd geïnformeerd die de Pool meenam naar het bureau. Daar bekende hij de diefstal. Voorzien van een boete van 150 euro mocht hij na verhoor met een winkelverbod van een jaar vertrekken.

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag bij een drogisterij in de Stationsstraat een 24-jarige Waalwijkse man en zijn 25-jarige vriendin aangehouden voor hetzelfde feit. Nadat het tweetal de winkel verliet trad het alarm in werking. Hierop hebben medewerkers het tweetal gevraagd of ze in hun tas mochten kijken. Het tweetal verleende geen toestemming waarop de politie werd ingeschakeld. In de tas troffen de agenten een make-upartikel aan welke niet ter betaling aangeboden was. Het tweetal mocht samen met hun 10 maanden oude baby mee naar het bureau voor verhoor.

Politie en brandweer rukken uit voor autobranden

SPRANG CAPELLE - Politie en brandweer rukten vanmorgen rond 01.30 uur uit naar de Raadhuisstraat na een ontvangen melding van twee
autobranden. Ter plaatse zagen zij dat op de oprit van een woning een geparkeerde Audi en Mercedes in brand stonden. De vlammen sloegen over naar een schutting, een boom en de schuur van de woning. De politie heeft uit veiligheidsoverweging de bewoners van twee naast gelegen woningen verzocht hun
woning te verlaten. De politie vermoed dat er sprake is van
brandstichting en heeft een aangifte opgenomen van de 59-jarige benadeelde.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-12-2009 13:49 | © Regio Midden en West Brabant |