Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-12-2009

Veelpleger opgepakt na winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 18.00 uur bij een supermarkt aan het Wilhelminapark een 39-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte, die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger, is op het bureau volgens het
veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

Een aanwezige klant informeerde het personeel nadat ze gezien had dat de Tilburger een fles wijn uit het rek had genomen en deze, zonder te betalen, mee naar buiten nam. Het personeel sprak de man aan en belde de politie die hem overnam. Op het bureau bleek dat de Tilburger gesignaleerd stond voor 24 dagen. Hij is ingesloten.

Schoenendief in de kraag gegrepen

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag bij de schaatsbaan op de Lind een 14-jarige Oisterwijkse jongen aangehouden. Een 18-jarige plaatsgenoot herkende de schoenen die de verdachte aan had als zijnde de schoenen van zijn 16-jarige zus. Het meisje merkte nadat ze geschaatst had dat haar schoenen weggenomen waren. Haar broer stelde gisteren een onderzoek in en trof haar schoenen aan die bij de verdachte aan zijn voeten zaten. Nadat de hij geconfronteerd werd met de diefstal bekende hij. Een medewerker van de schaatsbaan informeerde de politie die de jongen mee nam voor verhoor. Hij deed afstand van de schoenen.

Politie houdt minderjarige aan na insluiping in woning

TILBURG - De politie heeft vanmorgen in de Pastoriestraat een
14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van een insluiping die op 10 december jl. plaats gevonden heeft in een woning aan de Burgemeester Jansenstraat. De bewoonster, een 81-jarige vrouw meldde dit.

De bewoonster zat op 10 december jl. in haar woonkamer toen ze gerommel in de keuken hoorde. Ze nam poolshoogte en trof in de keuken een jongen aan. De verdachte was via de niet afgesloten achterdeur binnen geslopen. Bij het zien van de vrouw koos hij het hazenpad en rende via een parkje weg richting de Ringbaan West. De politie nam een aangifte op en stelde een onderzoek in. Dat onderzoek wees in de richting van de verdachte. Met toestemming van de officier van justitie is hij vanmorgen buiten heterdaad aangehouden.

Bewoners opgepakt na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG - De politie trof vanmorgen op de zolderverdieping van een woning in de Weverstraat een in werking zijnde wietplantage aan. De kwekerij huisveste 64 planten. De bewoners,een 44-jarige vrouw en haar 40-jarige echtgenoot zijn aangehouden. Na een anonieme tip stelde de politie een onderzoek in. Tijdens dat onderzoek ontstonden er nog meer verdenking waarop de politie besloot een kijkje te nemen in de woning waar ze de kwekerij aantroffen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-12-2009 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |