NVLF



---

15 december 2009
Vrije vestiging

ZonMw-programma Op één lijn: kansen voor de eerste lijn

Samenwerkingsverbanden in de eerste lijn die de zorg dichtbij huis goed willen organiseren, kunnen in 2010 subsidie aanvragen binnen het programma 'Op één lijn'. In januari komt de eerste oproep van ZonMw om projectvoorstellen in te dienen. De regionale
ondersteuningsorganisatie kan eerstelijnszorgverleners en samenwerkingsverbanden helpen bij het verkennen van de mogelijkheden van het programma en indienen van projectvoorstellen.

Oproep in januari

Half januari wordt een oproep gedaan aan bestaande samenwerkingsverbanden om een projectidee (= verkort projectvoorstel) in te dienen. Na de publicatie van de oproep hebben de samenwerkingsverbanden ongeveer zes weken de tijd voor het indienen van een projectidee. In april volgt een oproep voor nieuwe samenwerkingsverbanden om hun projectidee in te dienen.

Projectidee

Het projectidee omvat een korte beschrijving van wat u samen met de andere zorgaanbieders verder wilt ontwikkelen rond een van de volgende thema's: diabetes, hartfalen, cardiovasculair risicomanagement, COPD, psychische aandoeningen, klachten aan het bewegingsapparaat en ouderen.
Concreet betekent dit voor bestaande samenwerkingsverbanden een extra impuls om de organisatie van de samenwerking beter te organiseren, de samenwerking uit te breiden met andere beroepsgroepen, of de samenwerking nog meer wijkgericht in te richten. Met deze impuls, in de vorm van een subsidie, kan projectmanagement, advies of uren worden gefinancierd.

Kern van het programma

Het versterken van de organisatie van samenwerking tussen zorgaanbieders is de kern van het programma 'Op één lijn - meer gezondheid en participatie door sterke organisatie van zorg dichtbij huis'. Zorg dicht bij huis vraagt een goede organisatie en afstemming, zeker als het gaat om patiënten met specifieke en complexe zorgvragen.

Meer informatie?

Via de nieuwsbrief en de site van de regionale
ondersteuningsorganisatie wordt u regelmatig geïnformeerd over het programma. Ook kunt u contact opnemen met de ROS in uw regio/ uw regioadviseur. Voor een kort overzicht van de programmalijnen, de programmafasen en de inrichting van het programma gaat u naar www.zonmw.nl/opeenlijn

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten over het programma en hoe u zich hierop kunt voorbereiden? Kijk dan op de site van uw regionale ROS voor de dichtstbijzijnde informatiebijeenkomst.