Gemeente Kampen


* Subsidie voor Kampen vanuit de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten

Subsidie voor Kampen vanuit de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten

15-12-2009
De gemeente Kampen krijgt vanuit de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 van het Ministerie van VROM een subsidie van EUR 310.740. De subsidie wordt verstrekt voor de realisatie van vijf woningen in Grafhorst, zeven woningen in de Graafschap en 26 woningen voor het project Het Bos in IJsselmuiden.
Gemeenten konden tot 2 november 2009 aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling. De gemeente Kampen heeft in totaal zes woningbouwprojecten aangemeld, namelijk de projecten Prefabo (Grafhorst), Het Bos (IJsselmuiden), de Graafschap, een woningbouwproject van de ACK in de 2e fase van het Onderdijks, de Hanzewijk en het Berkpark. De subsidie voor de eerste drie genoemde projecten is nu gegund.

De stimuleringsregeling is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis en terugval van werkgelegenheid te beperken. Ook de door de gemeente Kampen aangedragen projecten zijn als gevolg van de economische crisis vertraagd. De belangrijkste reden hiervoor is de terughoudende opstelling van kopers en vermogenverstrekkers. Een voorwaarde voor het ontvangen van de subsidie is, dat de bouwkundige werkzaamheden voor 1 juli 2010 verder gaan of gestart worden.

De landelijke overheid heeft binnen het pakket crisismaatregelen maximaal 395 miljoen euro gereserveerd voor woningbouwprojecten. In de eerste subsidieronde van 100 miljoen euro heeft Kampen EUR 252.000 gekregen voor het project Kulturhus.
In deze tweede subsidieronde is in totaal 164 miljoen euro toegekend aan 23.000 woningen.

Een derde subsidieronde staat gepland voor het voorjaar van 2010. De voorwaarden daarvoor zijn nog niet bekend.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |