Gemeente Hellevoetsluis


Verruiming grensbedragen aanbestedingen ook in 2010

In juni heeft het college van B&W het uitvoeringsplan stimuleringsmaatregelen regionale economie vastgesteld. Een plan om de gevolgen van de economische crisis voor Hellevoetsluis zoveel mogelijk te bestrijden. Dit uitvoeringsplan bevat tal van maatregelen om de regionale economie te stimuleren en tijdelijk af te wijken van het bestaande aanbestedingsbeleid van de gemeente.

Deze afwijking zou gelden tot 31 december 2009, maar op verzoek van de ondernemers heeft het college besloten ook in 2010 af te wijken van het `normale' aanbestedingsbeleid. In feite gaat het om het tijdelijk verhogen van de grensbedragen voor aanbestedingen. Waarbij ook nog de volgende voorwaarden zijn gesteld: bij enkelvoudige aanbesteding moet de gunning plaatsvinden aan een lokale/regionale onderneming en bij meervoudige aanbesteding dient minimaal één lokale/regionale ondernemer in te schrijven.

In de afgelopen maanden is gebleken dat deze tijdelijke afwijking een bijdrage heeft geleverd aan de lokale economie. De economische raad heeft daarom verzocht de afwijking ook in 2010 voort te zetten.

12/15/2009