NKS en Menzis samen voor sporters

15/12/2009 15:15

Menzis zorg en inkomen

Alle 430.000 leden van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de NKS (Nederlandse Katholieke Sportfederatie) kunnen voor 2010 kiezen voor een collectieve zorgverzekering van Menzis. Dat levert voordeel op voor henzelf én voor hun club. Op 15 december ondertekenen NKS en Menzis hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

De NKS ondersteunt al zestig jaar sportverenigingen. Inmiddels bestaat de groeiende NKS uit 20 sportorganisaties met samen 2600 verenigingen en meer dan 430.000 leden. Een landelijk netwerk van sportadviseurs biedt advies en ondersteuning aan de verenigingen. De NKS werkt aan een pedagogisch verantwoord en sportief klimaat in veilige sportverenigingen. Ofwel de jeugd een veilige en goede sportomgeving bieden.

Deze thema's sluiten mooi aan bij Menzis dat zich inzet om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen, met nadruk op de jeugd. Zo ondersteunt Menzis diverse loopevenementen en stimuleert zij sport op de basisschool. Ook werkt Menzis met diverse voetbalclubs aan maatschappelijke projecten om de jeugd in wijken aan te zetten tot meer sport.

De NKS en Menzis hebben afspraken gemaakt waarvan zowel de verenigingen als hun leden kunnen profiteren. De verenigingen ontvangen een bedrag voor elk lid dat verzekerd is bij Menzis. Hiermee kunnen zij de clubkas aanvullen. Leden die kiezen voor Menzis steunen dus hun club. Daarnaast krijgen de leden zelf korting op hun ziektekostenverzekering. Ook krijgen zij ruime vergoeding voor Sport Medisch Advies, softbraces of spalk, podologie en podotherapie. Zij kunnen gebruik maken van Menzis TopZorg, en advies en wachttijdbemiddeling van de Menzis Zorgmakelaar. Ook is er een gratis Fit & Actief-programma met elke twee maanden nieuwe activiteiten, voordeel en kortingen.





http://www.menzis.nl