Eukanuba World Challenge 2009 - Italiaanse hond doet iedereen verstomd staan 15/12/2009 15:17

PR Newswire

GENÈVE, December 15 /PRNewswire/ --

- 14 december 2009, Long Beach, Californië

Een van de meest prestigieuze evenementen in de betoverende wereld van showhonden vond in het weekend van 12 & 13 december plaats in Long Beach, Californië. Het maakte deel uit van de AKC/Eukanuba Nationale Kampioenschappen op hun speciale 125e verjaardagsshow. Veertig talentvolle tophonden streden er om de zeer begeerde Eukanuba World Challenge kampioenstitel, evenals voor het prijzengeld van $10.000 dat uitgereikt werd door de gerenommeerde wereldwijde keurmeester, Dhr. Frank Sabella uit Amerika. De nieuwe gekroonde Eukanuba World Challenge kampioen van 2009 is een Bracco Italiano, Multi BIS & Multi Ch Axel del Monte Alago, die eigendom is van Salvatore Tripoli & Bitte Ahrens. Bitte, die merkbaar overweldigd was door de overwinning, zei: "We zijn zo trots om ons land te mogen hebben vertegenwoordigd en deze drie andere fantastische honden verslagen te hebben. Deze overwinning, die bekroond werd door een Amerikaanse keurmeester, is de grootse prestatie ooit voor ons en Axel. We waren blij met onze World Show BIS, maar dit was iets extra speciaals, iets wat we altijd zullen koesteren."

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091215/371245 )

De tweede plaats ging naar Nicklas & Ingunn Eriksons Saluki Ch Shiraz Califorinia Dreaming met $3.000 aan prijzengeld en de derde plaats ging naar Victor Malzoni's Wire Fox Terrier Ch Sanherping Arepa, die $2.000 in ontvangst mocht nemen.

Frank Sabella vertelde over de winnaar: "Deze hond trok mijn aandacht en die van de aandachtig toekijkende toeschouwers toen hij de arena betrad. Het haar op mijn armen ging rechtop staan toen ik hem rond zag lopen. Hij viel in de smaak en was de perfecte vertegenwoordiger voor zijn ras. Hij werd geselecteerd uit een uitstekende groep honden, maar stak er absoluut bovenuit."

Richard Learwood, directeur Global Marketing bij Eukanuba, verklaarde: "Het is fantastisch om deze prachtige Italiaanse hond zijn land te zien vertegenwoordigen en om hem de ook uitzonderlijke goede concurrentie te zien verslaan. De Eukanuba World Challenge wordt beter en beter. Hij wordt steeds prestigieuzer en is een van de evenementen op de showhondkalender waar het meest naar wordt uitgekeken. Het is geweldig om samen te werken met de American Kennel Club en het FCI en om dit succes voort te zetten."

Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091215/371245

Neem voor meer persinformatie contact op met Lorna Hastings, lorna4ann@yahoo.com +44-1622-843310 of ga naar http://www.eukanubaworldchallenge.com






-