Gemeente Eemnes

Datum: 01 dec 2009
Bestuursorgaan: College B&W

De wethouders zijn in de raadsvergadering van 23 november 2009 met onmiddellijke ingang afgetreden. De besluiten worden derhalve conform de gemeentewet genomen door de burgemeester.

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 december 2009

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - besluitenlijst 48
Besluit - vastgesteld.

Onderwerp - Herziene attentielijst bij lief, leed, afscheid, jubilea e.d.
Conform de afspraak tijdens de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden heeft er een evaluatie plaatsgevonden van de attenties bij lief, leed, afscheid, jubilea, etc. Na bespreking in de OR zijn de gewenste wijzigingen in de attentielijst aangebracht.
Besluit - Het college besluit de herziene attentielijst vast te stellen.

Onderwerp - Het intrekken van de verordening subsidiëring godsdienst-onderwijs openbaar primair onderwijs. Nu deze structurele rijksfinanciering mogelijk is stellen wij u voor de Verordening subsidiëring godsdienst-onderwijs openbaar primair onderwijs van de gemeente Eemnes in te trekken. Besluit - Het college besluit de gemeenteraad voor te stellen om de Verordening godsdienst-onderwijs openbaar primair onderwijs van de gemeente Eemnes in te trekken. Voor 2010 betekent dit dat er een bedrag ad EUR 2.500,00 vrijvalt.

Onderwerp - Vaststelling subsidies 2008
Volgens de subsidieverordening moeten de voorlopig toegekende subsidies vastgesteld worden na afloop van het subsidiejaar. In het overzicht staat per subsidie-ontvanger een voorstel voor vaststelling.

Besluit - Het college besluit de subsidies 2008 vast te stellen conform overzicht, de instellingen te informeren en eventuele bedragen terug te vorderen.
Daarnaast in een afzonderlijke brief aan alle
instellingen/organisaties wijzen op het feit dat de gemeente zal moeten bezuinigen en dat zij voor 2011 moeten rekenen op 0% stijging en voor 2012/2013 moeten uitgaan van een korting op hun subsidie. Aan de organisaties is het om zich hierop nu reeds te beraden en voor te bereiden.

Onderwerp - Huiselijk geweld
Reglement verwerking persoonsgegevens aanpak huiselijk geweld, opgesteld voor alle ketenpartners die in de veiligheidsregio Utrecht betrokken zijn bij de aanpak van huiselijk geweld. Besluit - Het college besluit in te stemmen met het bijgevoegde conceptregelement verwerking persoonsgegevens aanpak huiselijk geweld veiligheidsregio Utrecht.

Onderwerp - Ondertekenen bewerkersovereenkomst Gemeente Eemnes en BEL Combinatie
Gezien het feit dat de gemeente haar werkzaamheden voor de GBA laat uitvoeren door de BEL Combinatie is de gemeente verplicht om een bewerkersovereenkomst af te sluiten met de BEL Combinatie. Besluit - Het college besluit akkoord te gaan met de inhoud van de bewerkersovereenkomst en deze te ondertekenen.