Gemeente Eemnes

Datum: 08 dec 2009
Tijd: 13:02
Bestuursorgaan: College B&W

De wethouders zijn in de raadsvergadering van 23 november 2009 met onmiddellijke ingang afgetreden. De besluiten worden derhalve conform de gemeentewet genomen door de burgemeester.

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 december 2009

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 49
Besluit - Vastgesteld

Onderwerp - Tijdelijke huisvesting huisarts Beelen: Huisarts Beelen heeft een verzoek om tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan ingediend voor de tijdelijke vestiging van haar praktijk in het pand Molenweg 2b. Het verzoek is met buurtbewoners besproken en heeft 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.
Besluit - Het college besluit tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen tot 1 november 2011 voor de vestiging van een huisartspraktijk in het pand Molenweg 2b.

Onderwerp - Aanwijzen stembureaus voor de verkiezingen van de leden van de raad der gemeente op 3 maart 2010:
Aanwijzen stembureaus voor de verkiezingen van de leden van de gemeenteraad.
Besluit Het college besluit de volgende stem-districten/stembureaus aan te wijzen:

* Stembureau 1: De Schoter, Wakkerendijk 66A, 3755 DD Eemnes
* Stembureau 2: De Bongerd, Jhr. C. Roëll-laan 15, 3755 CL Eemnes
* Stembureau 3: Brandweer-kazerne, Noordersingel 4A, 3755 EZ Eemnes
* Stembureau 4: De Hilt, Hasselaarlaan 1C, 3755 AV Eemnes
* Stembureau 5: Gemeentehuis, Zuidersingel 1, 3755 AZ Eemnes

Onderwerp - Vaststelling wijziging in de GBA Beheerregeling 2009 en vaststelling wijziging in bijlage 5 van het GBA Reglement: Naar aanleiding van de GBA audit dienen een aantal documenten opnieuw vastgesteld te worden.
Besluit Het college besluit de wijziging in bijlage 5 van het Reglement GBA en de wijziging in de Beheerregeling GBA vast te stellen.

Onderwerp - Vaststelling brugdag:
Over de vrijdag na Hemelvaart is binnen de BEL-gemeenten en de BEL Combinatie afgesproken dat dit standaard een dag is waarop de gemeentehuizen zijn gesloten.
Het komende kalenderjaar komt één dag in aanmerking voor aanwijzing tot "verplichte vrije dag". Er is met de ondernemingsraad overeenstemming over de inhoud van dit B&W voorstel. Besluit Het college besluit vrijdag 14 mei 2010, de dag na Hemelvaart, als enige brugdag aanwijzen voor het jaar 2010.

Onderwerp - Diverse benoemingen als gevolg van het aantreden van een nieuw college:
Nu de wethouders van de gemeente Eemnes naar aanleiding van een motie van wantrouwen collectief zijn afgetreden, zijn er diverse bestuursfuncties vacant gekomen. Het recht om nieuwe leden in deze besturen te benoemen komt in veel gevallen, maar niet in alle, toe aan de raad. Voorgesteld wordt dat de raad deze taak opdraagt aan het nieuw te vormen college. Zodra er een nieuw college is benoemd dienen er besluiten te worden genomen omtrent de vervulling van deze bestuursfuncties.
Besluit Het college besluit:

* de raad voor te stellen in de diverse besturen uitsluitend leden van het college te benoemen en het college te machtigen daar zelfstandig in te voorzien;

* kennis te nemen van de sinds 2006 gewijzigde situatie, waardoor het college zelf dient te besluiten in een aantal ontstane vacatures.

Onderwerp - De Regeling klokkenluiders:
Bij het opstellen van de regeling is gebruik gemaakt van de voorbeeldregeling van het LOGA. Deze regeling voorziet in voldoende mate in de be- en afhandeling van misstanden.
Zoals ook de landelijke regeling aangeeft is ervoor gekozen om het vermoeden van een misstand te laten melden bij een door externen te vormen meldpunt.
De OR heeft een positief advies gegeven over de regeling. Besluit Het college besluit De Regeling Klokkenluiders vast te stellen, onder aanvulling met een bepaling, waarin is opgenomen dat geen gebruik gemaakt kan worden van deze regeling als voordien al een arbeidsrechtelijk conflict met betrokkene bestaat.

Onderwerp - Uitvoering Second Opinion globale grondexploitatie Zuidpolder in opdracht van de gemeenteraad door Fakton: Aan de gemeenteraad is toegezegd dat een second opinion op de globale grondexploitatie van City Beautiful voor de Zuidpolder zou worden uitgevoerd. Hiervoor is offerte aangevraagd bij financieel-economisch bureau Fakton (aanbieding bijgevoegd).
Besluit Het college besluit in te stemmen met het verlenen van de opdracht voor het uitvoeren van een Second Opinion op de globale grondexploitatie Zuidpolder door Fakton.

Onderwerp - Ondertekening `Uitvoeringsregeling ter uitvoering van de Regionale Veiligheidsstrategie 2008-2011':
Met de ondertekening van de `Uitvoeringsregeling ter uitvoering van de Regionale Veiligheidsstrategie 2008-2011' worden de afspraken formeel bekrachtigd die in het Regionaal College zijn gemaakt ten aanzien van de oprichting van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie. Besluit Het college besluit:

* kennis te nemen van brief `Uitvoeringsregeling Bureau Regionale veiligheidsstrategie';

* tot ondertekening van de `Uitvoeringsregeling ter uitvoering van de Regionale Veiligheidsstrategie 2008-2011' en daarmee invulling te geven aan haar besluit om in te stemmen met oprichting van regionaal programmabureau Veiligheidsstrategie, besloten tijdens haar vergadering op 2 juni 2009.

Onderwerp - Aansluiting (regionaal) Huisverbod online: Voor een efficiënte informatie uitwisseling en verwerking tussen betrokken partijen bij het opleggen van een huisverbod (Wet tijdelijk huisverbod) wordt voorgesteld om gebruik te maken van het digitale systeem huisverbod online. Met dit digitale systeem kan de gehele procedure worden verwerkt, gevolgd en gearchiveerd. Besluit Het college besluit:

* in te stemmen met de regionale aansluiting op huisverbod online;
* de gemoeide kosten van (regionale) aansluiting eenmalig en de jaarlijks terug-kerende kosten abonnement huisverbod online en kosten per opgelegd huisverbod zijnde:

* éénmalige kosten EUR 504,--

* Jaarlijks:

1. abonnementskosten EUR 612,--

2. Eemnes (3 huisverboden EUR 120,--

* ten laste te brengen van kostenplaats 61400011.

Onderwerp - Subsidie-aanvraag Versa Mantelzorg-ondersteuning. Versa Mantelondersteuning heeft bij alle gemeenten in de Gooi- en vechtstreek en Eemnes een subsidie voor 2010 aangevraagd. Besluit Het college besluit vooralsnog niet in te stemmen met het verlenen van een subsidie van EUR 26.584,- aan Versa mantelzorgondersteuning voor 2010, aangezien nog niet voldaan is aan de bij de subsidieverlening 2009 gestelde voorwaarde dat (nieuwe) prestatieafspraken dienden te worden gemaakt, waarbij als uitgangspunt moest gelden dat de te verlenen diensten daadwerkelijk de Eemnesser burger bereiken.
Daarnaast wil het college nadere informatie over de mogelijkheid van een cliëntvolgend budgetsysteem en de mogelijke waarborg dat Eemnessers daarmee direkt worden ondersteund.

Onderwerp - Versa Vrijwillige thuishulp.
Versa Vrijwillige Thuishulp heeft bij alle gemeenten in Gooi- en Vechtstreek en Eemnes subsidie voor 2010 gevraagd. Besluit Het college besluit nu in te stemmen met het verlenen van een subsidie van EUR 7.840 aan Versa Vrijwillige Thuishulp voor 2010 (conform begroting). Een eventueel subsidie voor 2011 is afhankelijk van de uitkomst van een te houden evaluatie van de effectiviteit van deze zorgontlasting en de uitkomsten van de meting die in het plan van aanpak mantelzorg voor 2010 gepland staat.

Onderwerp - Subsidie-aanvraag 2009, Radio 6FM:
Radio 6FM vraagt een eenmalige subsidie aan van EUR 2.000,-- voor de ontwikkeling van televisie-activiteiten.
Besluit Het college besluit Radio 6FM géén eenmalige subsidie van EUR 2.000,-- te verlenen voor de ontwikkeling van televisieactiviteiten.

Onderwerp - Actualisering Convenant @RISK Eemland: Op 23 oktober 2008 heeft het college het samen-werkingsconvenant @RISK Eemland ondertekend.
Dit convenant was opgesteld op basis van een concept wetsvoorstel van het ministerie Jeugd & Gezin. Dit wetsvoorstel is op een aantal punten gewijzigd, hierdoor is het noodzakelijk het convenant op een aantal punten aan te passen.
Besluit Het college besluit akkoord te gaan met de geactualiseerde tekst van het convenant van de verwijsindex @Risk Eemland.