Garagerekening zorgt voor dure kerst

15/12/2009 16:10

Autotrust Europe B.V.

"invallende vorst zorgt voor onverwachte reparatiekosten"

Assen, 15 december 2009. Veel automobilisten zullen dit jaar moeten besparen op hun kerstinkopen vanwege onverwachte reparatiekosten aan hun auto. Het aantal noodzakelijke reparaties neemt opvallend toe zodra de winter invalt, zo blijkt uit analyse van winterse claimstatistieken van garantieverzekeraar Autotrust.

Brandstofinjectiesystemen hebben in de winter een 80% hogere kans om stuk te gaan dan in de zomer. Ook het aantal kapotte dynamo's neemt in de winter met maarliefst een kwart toe. Het aantal defecte waterpompen vertoont een toename van 17% ten opzichte van minder koude maanden.

"Een groot aantal mechanische problemen doet zich voor op het moment dat de vorst invalt", zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust Garanties. De hoge kosten die met het herstel van de auto gepaard gaan, vallen daarmee vaak in de duurste maand van het jaar. "Op het moment dat je kerstinkopen moet doen is een forse rekening van de garage wel het laatste waar je op zit te wachten".

Het aantal problemen dat voortkomt uit verkeerde olie of een te laag oliepeil verdubbelt ook bij vorst. De koppeling heeft overigens erg te lijden onder het grote aantal winterse files. Dit zorgt voor 32% meer reparaties.

Autotrust sluit garanties af op auto's van verschillende merken. Een garantie die als verzekering kan worden afgesloten is een relatief nieuw product in de Nederlandse markt. Een garantieverzekering zorgt ervoor dat reparaties tegen beperkte kosten over de levensduur van de auto zijn gedekt.

Van alle mankementen vormt schade aan de cilinderkop overigens de grootste kostenpost voor Autotrust. Ca. 1 op de 12 claims die Autotrust behandelt, houdt verband met dit onderdeel, terwijl de gemiddelde kosten voor deze reparatie met euro 648 aanzienlijk zijn.





http://www.autotrust.nl