Politie Zaanstreek-waterland

Mannen met gestolen goederen aangehouden

Purmerend, 15-12-2009 o De twee mannen, die woensdagochtend 9 december in Purmerend zijn aangehouden wegens diefstal, zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De 22-jarige man uit Almere en de 29-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden omdat zij gestolen goederen in hun bezit hadden. Getuigen meldden dat de twee mannen rond 02.00 uur een grote hoeveelheid goederen vanuit een aanhangwagen in een personenauto aan het inladen waren. Toen de mannen de politie zagen gingen ze er vandoor. Agenten zetten de achtervolging in en kon beiden verdachten aanhouden. De diensthond moest er wel aan te pas komen. Eén verdachte had zich namelijk in een tuin verstopt. Toen hij de diensthond zag gaf hij het op en kwam te voorschijn. Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht. De auto en de daarin aanwezige goederen zijn
inbeslaggenomen.
Tijdens het onderzoek van de recherche in Purmerend bekenden beiden verdachten schuldig te zijn aan diefstal. De mannen wisten van de goederen in het busje aan de Donaulaan in Purmerend en besloten ze te stelen. Het was de bedoeling om ze later op de markt te verkopen. Dat het tweetal bekenden zijn van de politie en justitie heeft meegewogen in de beslissing van de rechter-commissaris.