Achmea Groep


SBZ draagt pensioenuitvoering over aan Syntrus Achmea

15 december 2009

Het bestuur van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars (SBZ) heeft definitief besloten haar uitvoeringsorganisatie met ingang van 1 januari 2010 over te dragen aan Syntrus Achmea. Hiermee verwacht SBZ de continuïteit van haar uitvoering beter te kunnen waarborgen.

SBZ en Syntrus Achmea staan een zorgvuldige en geruisloze, gefaseerde overdracht voor. De huidige kwaliteit van dienstverlening blijft gewaarborgd en alle medewerkers van SBZ krijgen een goede plek binnen Syntrus Achmea.

De uitbesteding heeft voor het overige geen gevolgen voor het pensioenfonds SBZ of de inhoud van de pensioenregeling van de (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Het bestuur van SBZ blijft eindverantwoordelijk voor het toeslagen-, premie- en beleggingsbeleid. Op het vlak van vermogensbeheer vinden geen wijzigingen plaats.

De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats op donderdag 17 december 2009.

Eind vorig jaar besloot SBZ haar uitvoeringsorganisatie elders onder te brengen. Deze beslissing werd ingegeven door de beperkte schaalgrootte, de ontwikkelingen binnen de bedrijfstak en de toenemende eisen aan pensioenuitvoerders. Na een zorgvuldige selectieprocedure, waaraan aanvankelijk negen uitvoerders hebben deelgenomen, maakte SBZ eind september 2009 bekend exclusieve besprekingen aan te gaan met Syntrus Achmea.

Achtergronden SBZ en Syntrus Achmea
SBZ is een middelgroot, vrijwillig bedrijfstakpensioenfonds, dat sinds 1962 de pensioenregeling uitvoert voor de werknemers van zorgverzekeraars en daaraan gelieerde organisaties. SBZ regelt het ouderdomspensioen, het nabestaandenpensioen, de verzekering van het ANW-hiaat en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het kantoor van de uitvoeringsorganisatie is op dit moment gevestigd in Driebergen-Rijsenburg.