Gemeente Doetinchem

Persbericht, 15 december 2009

Brug Akkermansbeek geplaatst

De colleges van b&w van zowel gemeente Doetinchem als gemeente Oude IJsselstreek, waren dinsdagmiddag 15 december aanwezig bij de plaatsing van de brug in het gebied Akkermansbeek in Gaanderen. De brug vormt een fysieke verbinding tussen Gaanderen en Terborg. Daarmee is weer een belangrijke stap genomen in de realisatie van project Akkermansbeek.

In oktober 2009 is de aannemer in opdracht van de gemeente Doetinchem gestart met de werkzaamheden in het gebied Akkermansbeek. De weidegronden van de Akkermansbeek worden hierbij omgevormd tot natuur met recreatieve voorzieningen voor de inwoners. Inmiddels zijn het beekprofiel en het bijbehorende schouwpad aangelegd en is de voormalige vuilstort aan de Beekstraat gesaneerd. Ook is nu ongeveer 2/3 deel van het weiland afgegraven.

Op dinsdag 15 december jl. werd de brug geplaatst. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om verschillende wandelingen door het gebied en de omliggende wijken te maken. Ook vormt de brug een nieuwe verbinding voor voetgangers tussen Gaanderen en Terborg. De 15 meter lange brug is gemaakt van staal en is 1,5 meter breed. Hij overspant zowel de beekloop als een deel van de plasdras-zone langs de beek. Samen met bruggenbouwer Meerdink uit Winterswijk is getracht een herkenbare maar transparante brug te realiseren die past in de omgeving.

Dinsdagmiddag werd de brug rond half twee, onder toeziend oog van buurtbewoners en andere betrokkenen, op zijn plek geplaatst. Wethouders Peter Drenth (gemeente Doetinchem), Wybe Rijnsaardt (gemeente Oude IJsselstreek) en bestuurslid van Waterschap Rijn en IJssel Henk Wubbels, spraken hun tevredenheid uit over de voortgang van het project. Tevens werd in hun toespraken benadrukt dat de brug symbool staat voor de samenwerking tussen de drie partijen waarop na afloop met champagne werd geproost.