Gemeente Hoorn

Inhuldiging van 25 nieuwe Nederlanders in Hoorn

Tijdens de Landelijke Naturalisatiedag op dinsdag 15 december heeft burgemeester Onno van Veldhuizen 25 inwoners van Hoorn verwelkomd als nieuwe Nederlanders. Het gaat om vijftien volwassenen en tien kinderen. De inhuldiging van de nieuwe Nederlanders vond plaats in het Statenlogement in de Hoornse binnenstad.

Voordat de nieuwe Nederlanders uit handen van burgemeester Onno van Veldhuizen de officiële documenten kregen, legden zij een verklaring van verbondenheid af. Met deze verklaring zeggen zij de rechten en plichten van de Nederlandse staat te respecteren. Het benadrukt nog eens dat het aannemen van een nieuwe nationaliteit een bijzondere gebeurtenis is. De naturalisatie is de bekroning op het integratieproces.

Op 15 december, Koninkrijksdag, is de Landelijke Naturalisatiedag. Dan hebben alle gemeenten in Nederland een ceremonie. Nieuwe Nederlanders zijn verplicht om de bijeenkomst bij te wonen. Zij zijn pas Nederlander na de uitreiking van het schriftelijke besluit. In Hoorn wordt ongeveer iedere twee maanden een naturalisatieceremonie gehouden.
Laatste wijziging van deze pagina: 15 december 2009